Atletiekbaan-Amaliapark-Parkwijk_foto_hp_van_rietschoten

De atletiekbaan is gespaard gebleven

Nu de storm die woedde rond de atletiekbaan in het Amaliapark, tot bedaren is gekomen kan er vooruit worden gekeken. Het parcours ligt er inderdaad erbarmelijk bij en alle in de tijd aangebrachte lapmiddelen ten spijt zal er rigoureus te werk moeten worden gegaan wil de baan weer veilig beloopbaar worden voor de atleten. Het zal nog enige tijd duren voor de tartan toplaag van het parcours zal worden geschept en een nieuwe laag zal worden aangebracht. De staat van onderhoud is er mede de oorzaak van dat deze ingrijpende aanpak nodig is. Dat de aanleg te wensen heeft overgelaten, zet Bert Eskes uiteen. Eskes praat mede namens hardloopgroep Athleticpoint. Hij is tevens bezield organisator van verschillende loopevenementen waarbij hij mag rekenen op voormalig atleet Rob Druppers. De technische verhandelingen hieromtrent doen hier nu even niet ter zake.

Om de baan te reinigen is gebruik gemaakt van een borstelmachine die het vuil niet van de baan, maar juist in de baan heeft geborsteld. De beste manier om deze baan te reinigen is het vuil met overvloedig water los te weken dat vervolgens wordt opgezogen.
Nu de atletiekbaan gespaard blijft kunnen er misschien voorzichtige toenaderingspogingen worden ondernomen tussen verenigingen zodat meer sporters gebruik kunnen maken van de faciliteiten op het sportpark in Parkwijk. Wellicht is de sobere opstal ook mee te nemen in het nu dus ophanden zijnde plan van aanpak. Zeker bij uitbreiding van het aantal gebruikers is misschien een eenvoudige kantine rendabel. Wel moet er oog zijn voor de infrastructuur zodat er voldoende in parkeerruimte wordt voorzien in de nabije omgeving van het sportpark. De niet hardloop gerelateerde attributen zullen overigens elders een bestemming krijgen aangezien in Parkwijk geen andere disciplines worden bedreven dan hardlopen. De discus- en speerwerp kooien zullen dus een ander sportpark op gaan sieren waar ze hopelijk wel tot hun recht komen. Mogelijk kan het Amaliapark de status verwerven van wedstrijdbaan. Nu nog wordt voor grote evenementen uitgeweken naar onder meer de locatie Maarschalkerweerd. Aanpassen van de baan in Leidsche Rijn vergt nog steeds een behoorlijke investering, maar het is beduidend minder dan het veelvoud ervan dat afbraak met zich meebrengt alsmede de aanleg van een Urban Sportpark.

Wethouder Maarten van Ooijen schaart zich achter de sporters en zet zich uit alle macht in fraaie faciliteiten te kunnen laten opleveren.

Lees ook:
Atletiekbaan Amalaiapark: Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald
Blijft atletiekbaan in het Amaliapark, Parkwijk Leidsche Rijn bestaan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.