Sinterklaas op zoek naar hulp-Pieten voor het PietenPakHuis in Leidsche Rijn

Als Sinterklaas weer in het land is voor het mooie kinderfeest op 5 december, heeft hij hulp-Pieten nodig. Om hulp-Piet te kunnen worden moet je wel een paar dingen leren. Je moet goed kunnen mikken (pakjes omver gooien), over het dak kunnen lopen (hobbelfietsen en zaklopen), in de schoorsteen kunnen komen (glijden) zelf pepernoten bakken en nog véél meer. Daarom komt er een PietenPakHuis in Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern waar je dat allemaal kunt leren en je Sinterklaas kunt helpen als dat nodig is!

En hoe leuk is het om dit samen met deskundige Pieten te doen. Want de kinderen volgen een parcours onder leiding van de ”echte” Pieten. Aan de hand van een strippenkaart gaan de kinderen samen met hun papa’s en mama’s of andere begeleiders alle onderdelen langs en geeft Piet een mooie stempel op de kaart. Eind van de ochtend cq de middag ontvangen zij natuurlijk een prachtig persoonlijk Pietendiploma, een glaasje drinken en een heerlijke chocoladeletter om thuis nog eens even lekker na te genieten. En natuurlijk mogen de zelfgemaakte pepernoten ook mee naar huis genomen worden.

Maar natuurlijk moet een goede Hulp-Piet ook alle liedjes kennen. En om deze te leren kennen en uiteraard om je lekker warm te dansen is er een echte Pietendisco aanwezig.

Een PietenDweilOrkest zorgt voor de muzikale omlijsting.

Informatie
Alle kids zijn van harte welkom op 30 november of 1 december in de parkeergarage van de Paperclip (UVV) aan de Parkzichtlaan 201. Vanzelfsprekend mogen papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, roertjes en zusjes ook meekomen!

Inschrijven kan via de website http://www.PietenPakHuisUtrecht.nl/tickets
De kosten bedragen € 6,- p.p. UVV leden tot en met 8 jaar hebben gratis toegang maar dienen zich wel aan te melden. Er is geen verkoop aan de kassa. Per dagdeel kunnen maximaal 250 kinderen inschrijven. We starten ’s morgens om 09:30 uur tot 12:30 uur en ’s middags starten we om 13:00 uur tot 16:00 uur.

Meer informatie is te vinden op: www.pietenpakhuisutrecht.nl

Compleet overzicht
Een overzicht van alle Sinterklaasactiviteiten en het laatste Sint nieuws is te lezen op: https://www.regioleidscherijn.nl/sinterklaas/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.