werkochtend_maximapark_2_foto_hp_van_rietschoten
 Foto: Hans Peter van Rietschoten

Met zagen bewapende vrijwilligers

18 november 2019 20:24  Redactie  Reageer

Gedurende de zaterdag dat Sinterklaas weer voet aan wal in Nederland zette was het zonovergoten. De vrijwilligers die zich niet hoefden te haasten om de Sint een warm welkom te heten hebben zich, eveneens onder de najaarszon, van een taak gekweten die ook jaarlijks terugkomt.

In het Máximapark groeien de bomen tot in de hemel en zonder enig verantwoord bosbeheer zal de ene met de ander de concurrentie aangaan om de meeste zon voor zich op te eisen. Daarom valt jaarlijks een nauwkeurig berekend percentage per hectare ten prooi aan de inzet van, met zagen bewapende vrijwilligers.

Er wordt niet lukraak wat in het wilde weg gezaagd. De bomen die het veld moeten ruimen zijn gemarkeerd om zonder pardon hun verticale leven te verruilen voor een gewisse dood in horizontale stand. Het afgezaagde hout biedt een toevluchtsoord voor knaagdieren en vogels, mits het netjes gestapeld ligt zodat het aantrekkelijk is om te bewonen.

In het perceel waar de vrijwilligers zich het zweet onder de oksels hebben gewerkt is het nog wel een bonte verzameling van rode stippen. Er zal nog heel wat tijd en moeite mee gepaard gaan om te zorgen dat door de bomen het bos weer gezien kan worden. Er moet weer licht en lucht komen en daaraan mogen bijdragen geeft een heroïsch gevoel. Houd dus de aankondigingen van het Máximapark in de gaten en help mee de bospercelen te beheren.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website