Wedstrijdverslag-Uball-tegen-WBB-Giants_3_foto_Paul-ter-Haar
 Foto: Paul ter Haar

Wedstrijdverslag Uball tegen WBB Giants

18 november 2019 18:09  Redactie  Reageer

De mannen van Uball heren 1 hebben zich gekwalificeerd voor de derde ronde van de Nederlandse beker door de uitwedstrijd te winnen bij WBB Giants, een ploeg uitkomend in de 1e divisie. Het team uit Utrecht won met 72-83 in Bergen op Zoom.

Het eerste kwart – Het team van Uball begon stroefjes aan de wedstrijd. Via driepunter van Frank Schaftenaar en Mor Fall en een snelle score inside van Imme van der Brug staat het 11-12. Het thuis team speelt met volle vertrouwen en maakt het de mannen uit Utrecht aardig lastig. Dani Koorndijk maakt zijn debuut voor het eerste en doet dit sterk. Via een paar snelle scores en snelle omschakelingen van zijn kant komt de stand uit op 18-19 in het voordeel van Uball.

Het tweede kwart – gaat nogsteeds puntje puntje en Uball krijgt nog geen grip op de wedstrijd. Een score en bonus van Jeffrey Schelvis en twee scores van Ryan van Russell brengt de stand op 25-26. Mor Fall met een paar sterkte drives en scores van Reece Kaye houden de mannen van Uball dichtbij WBB Giants. Vlak voor rust verslappen de mannen in de defence en dit resulteert in een ruststand van 41-40 in het voordeel van een sterk spelend thuis team. De mannen moeten aan de bak.

Derde kwart – het derde kwart beginnen de mannen sterker en lijken de nieuwe plays uit te pakken. Jeffrey Schelvis vind met 3 assists op rij 3 maal Imme van der Brug inside en Imme tekent voor 6 punten. Twee sterke scores van Jitze ter Haar en Uball lijkt een klein gaatje te slaan (48-56). Via een driepunter wederom van Jitze en een paar goede passes en inside scores van Frank Schaftenaar lopen de mannen uit naar 51-60 eind derde kwart.

Het vierde kwart word overtuigend en snel gespeeld. Via scores van Jeffrey Schelvis, Reece Kaye en wederom een opvallende Dani Koornijk lopen de mannen uit naar 57-78. De wedstrijd lijkt uiteindelijk toch naar zich toe getrokken te worden zodra de mannen aanzetten.

Uiteindelijk maken de mannen uit Bergen op Zoom nog een laatste run door wat verslapping van de mannen van Uball. Laatste scores van de wedstrijd komen op naam van Imme van der Brug en Frank Schaftenaar en daarmee word de eindstand bepaald op 72-83. De winst gaat mee naar Utrecht en de derde ronde van de Nederlandse beker is bereikt. De volgende wedstrijd zal zijn op zaterdag uit in Katwijk om 18:30uur. Tot dan!

Wedstrijdverslag-Uball-tegen-WBB-Giants_3_foto_Paul-ter-Haar
Foto: Paul ter Haar
Wedstrijdverslag-Uball-tegen-WBB-Giants_3_foto_Paul-ter-Haar
Foto: Paul ter Haar

Foto’s gemaakt door: Paul ter Haar
Verslag geschreven door: Jeffrey SchelvisAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website