herdenken_kaarsen_Wereldlichtjesdag_foto_-Zoran_Kokanovic
 Foto: Zoran Kokanovic

Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn

18 november 2019 10:11  Redactie  Reageer

Wereldwijde herdenking van overleden kinderen in Leidsche Rijn

De 2e zondag van december is Wereldlichtjesdag, wereldwijd worden kaarsen aangestoken ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen. Dit gebeurt om 19.00 plaatselijke tijd en op deze manier is ieder verbonden met het denkbeeldige lint van licht dat de wereld rond gaat om stil te staan bij dat ene kind dat zo gemist wordt. 
 
Voor wie?  
Voor iedereen die een kind wil herdenken; ouders, broer(tje)s en zus(je)s, grootouders, ooms en tantes, juf of meester, vriend of vriendin, iedereen is welkom. Hoe oud dit kind was of hoe lang geleden het overleed, speelt geen rol. Iedereen die een kind mist is van harte welkom dit kind in gezamenlijkheid te herdenken en een kaars voor hem of haar aan te steken.  
 
Waar en hoe laat? 
Zondag 8 december, in de Bosspeeltuin bij Parkrestaurant Anafora in het Màximapark.  
Vanaf 18.00 uur zijn mensen welkom om een kaarsje aansteken.  
Om 18.40 uur begint de bijeenkomst.  
Waxinelichtjes zijn aanwezig, maar iedereen mag ook een eigen kaarsje meenemen. 
 
Programma 
Er is een kort, ingetogen programma met een persoonlijk verhaal, veel kaarslicht, een gedicht en muziek. Om 19.00 uur steken we 5e grote kaarsen aan en worden de namen genoemd van de kinderen die worden herdacht. Na afloop is er gelegenheid met elkaar na te praten. 
 
Aanmelden 
U kunt zich aanmelden via de website of door een mail te sturen met daarin uw naam en met hoeveel personen u komt. Hier kunt u ook de naam opgeven van het kind dat u graag genoemd wil horen tijdens de herdenking. Mail naar: info@wereldlichtjesdagleidscherijn.nl 

Deelname is gratis.  

www.wereldlichtjesdagleidscherijn.nl
 
 
Om Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn voor iedereen gratis toegankelijk te houden zijn wij blij met elke donatie op IBAN: NL95 INGB 0007 7022 44 t.n.v. Stichting Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website