What-now_-Grote-Prijs-van-Leidsche-Rijn-2019

Voorrondes Grote Prijs van Leidsche Rijn 2019 van start

Ieder jaar strijden jonge, muzikale talenten (12-19 jaar) van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern om de mooiste bandprijzen in de Grote Prijs van Leidsche Rijn. In drie spannende voorrondes op 21, 22 en 29 november zetten de jongeren hun beste beentje voor om een plek te bemachtigen voor de finale op 20 d ec in Azotod.

De Grote Prijs is een initiatief van Cultuur19, De Vrijstaat en Azotod om de bandcultuur in de wijk te stimuleren. De jury bestaat uit muziekprofessionals en de prijzen mogen er wezen: o.a. een opname in Studio Moskou, masterclass performance door De Vrijstaat, een masterclass song writing door de Vocal Arts Academy, een adviesgesprek met een programmeur van TivoliVredenburg en meer. Ook het publiek heeft een stem en kan middels zijn polsbandje zijn of haar favoriet een finaleplek gunnen.

Een van de deelnemers is What now?, een band die is ontstaan tijdens de muzieklessen van het Amadeus Lyceum en die een prettige mix brengt van rock, jazz en reggae. Mayday deed al eerder mee en gooide afgelopen jaar hoge ogen met hun energieke podiumact en overtuigingskracht.
Veel eerdere deelnemers van de GPLR stroomden door naar de grotere Utrechtse podia en festivals en laten daar zien wat ze in huis hebben. Zo traden Magik Trick, Skylake en Between The Jars op tijdens het Bevrijdingsfestival en won VALENTINO. De Utrecht Popprijs 2019. Magic Trick won in 2019 bovendien de Clash of The Titans.

De voorrondes vinden plaats op donderdag 21 nov in Theater CultuurCampus (Burchtpoort 5, Vleuten), vrijdag 22 nov Leidsche Rijn College (Maartvlinder 1, Utrecht) en vrijdag 29 nov Academie Tien (Philip Guldenhof 100, Utrecht). Deuren gaan open om 19.30 uur. Entree is 2 euro. Op 20 december vindt om 20.00 uur de finale plaats in Azotod (Meerndijk 126, De Meern). Entree is 4 euro. Meer info www.cultuur19.nl/klub19 en volg @klub19 op de socials.

Line-up

VOORRONDE #1
do 21 nov

Bands:
    Be It
    What Now?
    Bisbilles
    Insert

VOORRONDE #2
vr 22 nov

Bands:
    Coming Of Age
    Mayday
    Off The Grid
    The 5th Star

VOORRONDE #3
vr 29 nov

Bands:
    Get A Life
    5PM
    Second Hour
    (T.B.A.)

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19, het gezamenlijke jongerenprogramma van Cultuur19, Azotod en De Vrijstaat.
Meer info www.cultuur19.nl/klub19.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.