Daniël Blanco Ania
 Daniël Blanco Ania

Prestigieuze prijs naar Leidsche Rijn voor Daniël Blanco Ania

22 november 2019 11:22  Redactie  Reageer

Slechts eenmaal in de drie jaar kunnen scheikunde docenten aan de universiteit kans maken op de prestigieuze onderwijsprijs die wordt toegekend door de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV). Ditmaal viel die eert te beurt aan de in Spanje geboren (1973) en in Leidsche Rijn woonachtige Daniël Blanco Ania die vijf vakken doceert aan de Radboud universiteit in Nijmegen.

De prijs is hem toegekend voor zijn innovatieve wijze van doceren waarbij hij aantoont dat scheikunde overal om ons heen is. Zijn hoorcolleges worden door zijn studenten beoordeeld met een 9.5: een cijfer waar menigeen alleen maar van kan dromen. Tijdens zijn toespraak naar aanleiding van het in ontvangst nemen van de prijs sprak Daniël zijn enorme vreugde uit en noemde de erkenning voor zijn werk: “een gevoel als het winnen van een Oscar.”

De KNCV wil met de Onderwijsprijs innovatieve projecten in het scheikundeonderwijs stimuleren. De prijs wordt uitgereikt aan docenten in het middelbaar beroeps onderwijs, hoger beroepsonderwijs en universitair onderwijs. Op 2 november is in Zeist tijdens de toen gehouden conferentie voor docenten in het scheikundeonderwijs, de prijs aan hem uitgereikt.
Naast de eer, neemt Daniël een geldprijs in ontvangst, te besteden aan een onderwijscongres in het buitenland. Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website