Eerste Open Internationale Seminar Takeda Ryu Nederland in Leidsche Rijn
 

Eerste open internationale seminar Takeda Ryu Budo in Leidsche Rijn

25 november 2019 11:08  Redactie  Reageer

In het weekend van 26 en 27 oktober organiseerde Takeda Ryu Nederland aan de Pauwoogvlinder in Leidsche Rijn haar eerste open seminar Takeda Ryu Budo. Onder begeleiding van Nederlandse en buitenlandse sensei is er een weekend intensief Takeda Aikido, Jodo, Iaido en Kendo getraind. 

Het twintigtal Nederlandse en buitenlandse budoka trainde deze dagen onder de bezielende leiding van sensei Marc van Hasselt, sensei Kurt van Gemert en shihan Ward Westerhoff. De budoka hebben overduidelijk veel geleerd tijdens de lange dagen training. Aldus Jurgen de Greef van Takeda Ryu Vlaanderen: “Het trainen met mensen van andere clubs toont toch steeds weer aan dat er kleine verschillen zijn, maar vooral veel gelijkenissen. Het les krijgen van andere sensei geeft steeds andere inzichten, die de bouwstenen van je eigen budokennis zijn en je verrijken.”

Hoewel er tijdens het seminar gebruik gemaakt wordt van lesmethodes die de budoka gewend zijn van hun reguliere trainingen voegt een trainingsweekend toch veel toe. Lang trainen is hard werken en dat schept een band. Er hing dan ook het hele weekend een broederlijke en gezellige sfeer. 

Takeda Ryu Nederland is voornemens nog vaker open seminars te gaan organiseren, waarbij iedereen van harte welkom is. Mocht je voor die tijd al eens willen meetrainen kijk dan op www.takedaryu.nl en vraag drie gratis proeflessen aanAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website