Intocht-Sinterklaas-in-Leidsche-Rijn-Centrum_5_foto_hp_van_rietschoten

Intocht Sinterklaas in Leidsche Rijn Centrum

Honderden belangstellenden waren zondagmiddag er getuige van dat Sinterklaas zijn intrede deed in winkelcentrum Leidsche Rijn Centrum

Voorafgegaan door een roetveeg pietenorkest, steltlooppieten en danspieten reed het paard de route waarlangs het publiek zich had opgesteld in de hoop, een gulle lach van Sinterklaas te ontvangen of wat lekkers van de Pieten die zich minder gul leken te tonen dan dat men van ze gewend is.

Aangekomen op het Brusselplein hoefde Sinterklaas het paard niet de sporen te geven om de menigte voor hem te laten wijken. Kennelijk boezemde de schimmel voldoende ontzag in om hem ruim baan te geven.

Achter de tent met het podium steeg de Sint als volleerd ruiter af. Het paard werd vrijwel direct door kinderen bestormd en in geen tijd waren er die op de rug van het dier plaats namen. De begeleider van de nog jonge Oh-zo-snel, de opvolger van de trouwe Amerigo, had er zijn handen vol aan en liet duidelijk aan de organisatie van het evenement weten dat het dier nu even rust nodig had. Eerder op de dag had Sinterklaas al zijn intrede gedaan op andere plekken en misschien had het paard er daarom even genoeg van.

De feestelijkheden rond de intocht hebben de hele middag nog voortgeduurd en achter het podium kon het paard weer heel even op adem komen voor het weer in de trailer werd geladen. Het zal de komende dagen met zijn berijder, nog vaker zijn opwachting hier of daar maken.

Intocht-Sinterklaas-in-Leidsche-Rijn-Centrum_5_foto_hp_van_rietschoten
Intocht-Sinterklaas-in-Leidsche-Rijn-Centrum_5_foto_hp_van_rietschoten
Intocht-Sinterklaas-in-Leidsche-Rijn-Centrum_5_foto_hp_van_rietschoten
Intocht-Sinterklaas-in-Leidsche-Rijn-Centrum_5_foto_hp_van_rietschoten

Tekst en foto’s: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.