vuurwerk-bom-dynamiet-knal_foto_soren_sandbothe

Campagne Parken vuurwerkvrij

Utrechts burgemeester van Zanen heeft zich uitgesproken voor het instellen van tientallen vuurwerkvrije zones. Een vuurwerkverbod was al van kracht in de nabijheid van dierenweides, natuurgebieden en verzorgingshuizen. Vooralsnog blijft het bij een besluit op gemeentelijk niveau. Men kijkt reikhalzend uit naar regelgeving die het hele land zal bestrijken. Deze zal door het ministerie moeten worden afgegeven.

Waaraan het nu nog schort is handhaving op dit gebied. De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) zullen ook op dit gebied verdergaande bevoegdheden moeten krijgen. Nu zijn ze net als ‘de burger’ overigens, de ogen en oren van de stad. Een doeltreffende manier om overlast te melden is het online loket van de gemeente Utrecht. Voor de smartphone is hiervoor een app te downloaden.

Begin deze week zijn enkele jongens aangehouden die met een flinke knal omwonenden van het Máximapark hebben opgeschrikt. Men klaagt ook hier dat de BOA’s zich vooral concentreren op bijkomende zaken, maar niet tot het terugdringen van werkelijke overlast overgaan. Natuurlijk is het goed dat in het park rijdende (brom)fietsers een sanctie krijgen opgelegd, maar dat lijkt nu te worden gezien als enige missie waarop gehandhaafd dient te worden.
Op 13 december zal tijdens een bijeenkomst in het Máximapark, de campagne ‘Parken vuurwerkvrij’ van start gaan. Burgemeester van Zanen en afgevaardigden van andere Utrechtse parken zullen hierbij aanwezig zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven