Joris_kerstboom

Warme Kerst met Joris’ Kerstboom

Op het informatieplein van de Cultuurcampus staat van 9 t/m 20 december een Joris’ Kerstboom. De ‘Joris’ Kerstboom’ is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in hun leven tussen de dennentakken te hangen om in het licht te zetten. Op het plein tussen MOOI van Abrona en de Bibliotheek Vleuterweide kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

Bij de kerstboom is vanaf maandag 9 december de mogelijkheid om een mooie kerstgedachte voor iemand in de boom te hangen. De bezoeker kan een reddende engel bedanken, sorry zeggen of een hechte vriendschap vieren. En dit begint voor iedereen bij de vraag, die Joris Linssen stelt: Wie zet jij in het licht?

Gesprek tijdens de kerst

Het ophangen van de foto’s en kerstwensen kan leiden tot mooie gesprekken bij de kerstboom. De Joris’ Kerstboom wordt zo een ontmoetingsplaats; erg waardevol voor veel mensen in de dagen voor Kerst. Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag is er tussen 14.00u en 16.00u steeds iemand van de Bibliotheek, Abrona, DOCK of WIL in je buurt aanwezig om mensen op weg te helpen en een luisterend oor te bieden.

Doe Mee

Al verschillende bewoners en organisaties hebben hun medewerking toegezegd. De ondernemersvereniging Vleuterweide heeft via Fanwork de Kerstboom ter beschikking gesteld. Stichting Union Breed (SUB) – beheerder van de speeltuinen Albatros en de Balije, bouwt de boom op. Bij de kerstboom staat een platenspeler klaar waarop uzelf meegebrachte oude kerst LP’s kunt draaien. Daarnaast is er een muzikaal randprogramma waarvoor al aanmeldingen zijn. Belangstellende kunnen zich opgeven om bij de boom muziek te maken of te zingen. Voor meer informatie en vragen: [email protected]

Landelijke actie

Circa 200 bibliotheken in Nederland doen mee aan de sympathieke actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien waar in Nederland een Joris’ Kerstboom staat en kunnen bezoekers een online kerstgedachte voor een dierbare achterlaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven