kerstversiering_verlichting_leidsche_rijn_centrum_brusselplein_rendier

Badend in zijn eigen licht. Kerst in Leidsche Rijn Centrum

Sinterklaas heeft nauwelijks zijn intrede gedaan in Leidsche Rijn of de Kerstman lijkt zich al aan te kondigen. Als lichtend voorbeeld voor zijn komst heeft hij zijn rendier Rudolph vooruitgestuurd die in al zijn waardigheid meer dan levensgroot aanwezig is op het Brusselplein.

Honderden lampjes schijnen met zijn gestalte het winkelend publiek bij en in het avondlicht is hij zo een feeƫrieke verschijning die voor even het plein heeft verkozen boven het luchtruim. Veel babbels heeft hij hier niet, maar aan bekijks ontbreekt het hem niet. Geregeld staan er mensen bij hem stil en nu en dan poseert iemand bij zijn imposante voorkomen. Rudolph laat het allemaal gelaten over zich heen komen en koestert de relatieve rust voor de hectische feestdagen voor hem beginnen.

Elders in het winkelcentrum staat zijn goedgebekte soortgenoot het publiek uit te dagen een gesprek met hem aan te gaan en een enkeling gaat ook werkelijk die uitdaging aan. Hoe het gesprek zich ontwikkelt hangt bovenal af van de tijd die in de dialoog wordt gestoken.

Rudolph kijkt op het Brusselplein gelukzalig voor zich uit, badend in zijn eigen licht. Kerstmis ligt in het verschiet en Leidsche Rijn Centrum neemt alvast een voorproefje hierop.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven