herdenken_kaarsen_Wereldlichtjesdag_foto_-Zoran_Kokanovic
 Foto: Zoran Kokanovic

Voor de vijfde maal Wereldlichtjesdag in het Máximapark

4 december 2019 12:31  Redactie  Reageer

Traditiegetrouw wordt de tweede zondag in december gevierd als Wereldlichtjesdag. Wereldwijd worden lichtjes ontstoken voor overleden kinderen, ongeacht van welke leeftijd. We zijn immers allemaal ‘kind van.’ Het licht zal dit jaar voor de vijfde maal branden in het Máximapark, ditmaal op 8 december.

Het ingetogen programma dat de indrukwekkende bijeenkomst omlijst sluit aan bij de gedachtegang om wereldwijd op hetzelfde moment, namelijk 19.00 uur lokale tijd, licht te laten branden ter nagedachtenis aan de kinderen die zijn gestorven. Gedurende de samenkomst zullen de namen van de kinderen genoemd worden. Langs het pad dat naar het kleine amfitheater in de bosspeeltuin nabij parkrestaurant Anafora, in het Máximapark leidt zullen kaarsjes branden om te illustreren dat de overledenen niet vergeten zijn, maar misschien wel als lichtend voorbeeld een weg uitstippelen en in herinnering mogen blijven.

Vanaf 18.00 uur is de locatie toegankelijk. Er zullen enkele sprekers zijn en er zal muziek worden gespeeld. Om 19.00 uur zal een grote kaars ontbranden en worden de namen genoemd van de kinderen die zo gemist worden.

Alle informatie is na te lezen op: wereldlichtjesdagleidscherijn.nlAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website