Eelco-Eerenberg-persfoto

Eelco Eerenberg mogelijke nieuwe Wijkwethouder voor Leidsche Rijn

Tijdens de bijeenkomst van de gemeenteraad op 19 december aanstaande zal de mogelijke opvolger van Victor Everhardt worden voorgesteld. Everhardt vertrok enkele weken geleden naar Amsterdam om daar zich verdienstelijk te maken voor de plaatselijke politiek in de functie van Wethouder Financiën en Economische Zaken. De Utrechtse D66 fractie heeft de geboren Hilversummer Eelco Eerenberg (1984) naar voren geschoven om Everhardt op te volgen. Eelco Eerenberg heeft ruim vijf jaar de post van wethouder bekleedt in Enschede en heeft daar als locoburgemeester eveneens de gemeente gediend.

“We mogen in onze handen knijpen dat Eelco naar Utrecht komt. Hij is zeer talentvol en beschikt over de nodige ervaring. We zien in hem een grote aanwinst voor onze stad,” volgens de verklaring voor de keuze door de fractie.

Op 19 december zal zijn mogelijke transfer van Enschede naar Utrecht in stemming worden gebracht. Eerenberg zelf laat weten: “Utrecht is een fantastische stad met geweldige bewoners, die ik graag snel wil leren kennen. Ik ben er trots op dat de fractie mij voordraagt om hier Wethouder te worden. Ik kijk er naar uit om het college weer op volle sterkte te brengen.”

Als zijn benoeming een feit is zal Eerenberg de door Everhardt nagelaten portefeuille in zijn geheel overnemen en zullen we hem als wijkwethouder voor Leidsche Rijn bij tal van evenementen tegen kunnen komen. Evenals Utrechts wethouders Maarten van Ooijen en Lot van Hooijdonk is Eelco ook al eens verkozen tot Beste Jonge Bestuurder van Nederland.

“Victor Everhardt heeft een zeer stevige basis achtergelaten ik ben vereerd dat ik daarop kan bouwen en de afspraken in het coalitieakkoord verder uit mag voeren.”

Het gezin Eerenberg is vastbesloten er alles aan te doen om zo snel mogelijk naar Utrecht te verhuizen als de benoeming in kannen en kruiken is.

Lees ook:
Alle artikelen over Victor Everhardt

Eelco Eerenberg

1 gedachte over “Eelco Eerenberg mogelijke nieuwe Wijkwethouder voor Leidsche Rijn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].