Finalisten-Grote-Prijs-van-Leidsche-Rijn-bekend2_foto_Aviva_Bing

Finalisten Grote Prijs van Leidsche Rijn bekend

De jongerenbandwedstrijd Grote Prijs van Leidsche Rijn is in volle gang. In de afgelopen weken betraden ruim 75 jonge muzikanten (12-19 jaar) het podium van een van de voorrondes. Deze vonden plaats op de inmiddels vertrouwde locaties Leidsche Rijn College en Amadeus Lyceum (CultuurCampus). Nieuw dit jaar was Academie Tien. Op vrijdag 20 december vindt vanaf 20.00 uur in Poppodium Azotod de finale plaats.

De finalisten zijn Bisbilles, What Now?, Coming of Age, Off The Grid, 5PM en Second Hour.
Voor de deelnemers staat er heel wat op het spel. Wie ooit in de backstage heeft rondgelopen weet wat de impact is van het event. Of het nu zenuwen of ambities zijn, de energie is alom voelbaar. Er wordt gestuiterd, gebokt en gegiebeld, maar ook geconcentreerd en ingeleefd. En jongeren vinden elkaar, over leeftijdsgrenzen, smaken en schoolmuren heen, in een gezamenlijk passie. Ook achter de schermen zijn jongeren betrokken in de organisatie, als (back)stagemanager, stemmenteller, bar- of kassamedewerker. Tijdens het juryberaad zal Soulid Rocks (winnaar van 2018) optreden.

Op 20 december horen we wie de opvolger wordt van Soulid Rocks, VALENTINO. en Between The Jars. Jury en publiek roepen elk een winnaar uit en deze bands gaan naar huis met prachtige bandprijzen, zoals een opname bij Studio Moskou, een masterclass performance door De Vrijstaat, een optreden in Azotod, een masterclass songwriting van Vocal Arts Academy, bandcoaching door DUMS en meer.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn wordt georganiseerd door KLUB19, het samenwerkingsverband voor jongerenprogramma van Cultuur19, De Vrijstaat en Azotod. Azotod is gevestigd op Meerndijk 126, De  Meern. Entree is 4 euro. Meer informatie: www.cultuur19.nl/klub19. Updates zijn te volgen via @KLUB19 op instagram en Facebook.

Finalisten-Grote-Prijs-van-Leidsche-Rijn-bekend3_foto Carel Evers
Foto: Carel Evers
Finalisten-Grote-Prijs-van-Leidsche-Rijn-bekend1_foto_Aviva_Bing
Foto: Aviva Bing

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.