vrijwilligerswerk_werkochtend_maximapark_foto_hp_van_rietschoten
 Foto: Hans Peter van Rietschoten

Het bos ingestuurd

12 december 2019 14:36  Redactie  Reageer

Heel binnenkort, zaterdag 14 december al, worden er weer vrijwilligers ‘het bos’ ingestuurd om in het Máximapark nu eens niets te gaan planten, maar te zagen. Tientallen gemerkte kansarme boompjes moeten het veld ruimen om andere bomen de kans te geven hoog op te schieten. Een dergelijk beheer van de bospercelen door De Vrienden van het Máximapark en alle vrijwilligers zal ertoe leiden dat een mooi gevarieerd bos zal groeien waar iedere boom voldoende leefruimte heeft en zich niet ten koste van een andere boom een weg naar de top moet banen.

De vrijwilligers worden zaterdagmorgen rond de klok van negen uur in de Werkschuur aan de Alendorperweg 10A verwacht voor een introductiepraatje door Peter Mocking, vrijwillig parkbeheerder van het eerste uur en gedreven verteller. Zijn kundigheid draagt hij graag over op de toegestroomde vrijwilligers en hij doet dat met passie. Gedurende de uiteenzetting van Peter zal er koffie, thee en indien gewenst limonade of water worden geschonken en zullen de koeken rond gaan om alvast wat energie op te doen voor de klus die ligt, of eigenlijk staat te wachten. Om twaalf uur is het tijd voor de lunch en afsluiting. Vanwege het eten, de koffie en het gereedschap weten de Vrienden vooraf graag op hoeveel vrijwilligers ze kunnen rekenen.

Mail om je op te geven of voor het stellen van vragen naar vrijwilligers@maximapark.nlAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website