Burgemeester van Zanen krijgt instructie

Burgemeester van Zanen maakt Utrechtse parken vuurwerkvrij

Waar vorig jaar nog borden vuurwerkvrije zones aanduidden, is het dit jaar een met spuitkrijt aangebrachte tekst met dezelfde boodschap. “De borden zijn een collectors item” zei burgemeester van Zanen in het Máximapark, waar hij op het asfalt van Het Lint de tekst spoot ten teken dat het park tot vuurwerkvrije zone is verklaard. Het Máximapark is een van de ruim tachtig plekken waar deze tekst wordt aangebracht.

De aanwezige parkvrijwilligers en wat nieuwsgierig publiek mochten na de handeling van burgemeester van Zanen het glas heffen op een hopelijk succesvolle campagne en een oliebol nemen van de schaal waarmee hij rondging. In zijn korte toespraak liet de burgemeester weten dat spuitkrijt absoluut niet belastend is voor het milieu en zeker tot en met de jaarwisseling het weer kan weerstaan. 

Uit het publiek kwam een jeugdige Utrechtse vol ontzag op van Zanen af met de vraag of ze zich met hem mocht laten vereeuwigen. Uiteraard stemde hij direct daarin toe, zoals we van hem gewend zijn. De burgemeester is benaderbaar en toont zich een ware burgervader. 

Samen met GroenLinks fractievoorzitter Heleen de Boer, nam burgemeester van Zanen de spuitbus ter hand. Nadat het klusje geklaard was werd door hen een toost uitgebracht met de voorzitter van de Vrienden van het Máximapark, Johan de Boer.

Het klusje is geklaard met burgemeester van Zanen
Het klusje is geklaard | Foto: H.P. van Rietschoten
Duidelijke tekst - Thx dat je hier niet klant. Vuurwerkvrije zone
Vuurwerkvrije zone | Foto: H.P. van Rietschoten
Burgemeester van Zanen krijgt instructie
Burgemeester van Zanen krijgt instructie | Foto: H.P. van Rietschoten
De burgemeester toost op een hopelijk vuurwerkvrij Máximapark. Met Heleen de Boer en Johan de Boer
De burgemeester toost met Heleen de Boer en Johan de Boer | Foto: H.P. van Rietschoten
Burgemeester van Zanen
Burgemeester van Zanen | Foto: H.P. van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.