Maarten-van-Ooijen-met-taart-van-burgemeester_foto_hp_van_rietschoten

Taart met de Burgemeester voor WIL

Mede om de vrijwilligers van WIL te bedanken voor hun tomeloze inzet kwam wijkwethouder Maarten van Ooijen (CU) naar De Weide Wereld in Vleuterweide. Zijn komst laat eens te meer zien hoe betrokken hij is bij het wel en wee van de bewoners van “zijn” wijk. De Wethouder bracht als dank voor alle inzet door de vrijwilligers een flinke taart mee met daarop de beeltenis van Burgemeester van Zanen en de tekst: “bedankt voor alle inzet.”

De Wethouder startte met een toespraakje voor hij begon aan een rondgang langs de opgestelde tafels, waaraan de vrijwilligers van de diverse diensten hem uitnodigden in gesprek met hen te gaan. Hij toonde zich uiterst betrokken en geïnteresseerd en tijdens de gesprekken kwam ook aan de orde hoe hijzelf zijn medemenselijkheid omzet in daden. Maarten liet weten geregeld ouderen te hebben bezocht en boodschappen voor hen heeft gedaan. Hij spreekt uit ervaring wanneer hij laat weten dat het op prijs wordt gesteld als er aandacht is voor mensen. Wat hij gemerkt heeft is ook dat “vrijwilligers dankbaar zijn voor de dankbaarheid die hen ten deel valt.”

Wanneer hij zich de laatste keer tot de aanwezigen richt weet Maarten van Ooijen de handen op elkaar te krijgen als hij uitspreekt dat de subsidie voor 2020 verzekerd is en dat er aandacht zal worden besteed aan enkele speerpunten die gedurende de middag werden aangedragen, te weten de ‘val preventie bij ouderen’ en de parkeerproblematiek waar met name minder validen mee te kampen hebben.

De sfeer tijdens de bijeenkomst was ongedwongen en zeker heeft de verschijning van deze wethouder eraan bijgedragen dat men ‘met elkaar om de tafel is gegaan.’ De waardering voor de vrijwilligers werd door hem niet onder stoelen of banken gestoken en met de ‘Dag van de vrijwilliger’ in het verschiet nam WIL hierop al een voorschotje, met taart.

taart-met-de-burgemeester-erop_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
wijkwethouder-Maarten-van-Ooijen-bedankt-inzet-vrijwilligers-wil_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Lees ook:
Alle artikelen over WIL
Interview met wijkwethouder Maarten van Ooijen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.