voedselbankPlus Leidsche Rijn
 

Zwaar weer voor Voedselbank Leidsche Rijn

16 december 2019 14:51  Redactie  Reageer

En weer hangen er donkere wolken boven de huidige huisvesting van de Voedselbank in Leidsche Rijn. Weer rijst de vraag waar de mensen die wekelijks bij de voedselbank uit noodzaak aankloppen vanaf augustus komend jaar heen moeten? Zal er nog een instituut bestaan als Voedselbank Plus in Leidsche Rijn? Een nieuwe locatie lijkt al te zijn geopperd, maar deze lijkt op voorhand ontoereikend en ook het veranderen van het concept zoals is voorgesteld is niet enthousiast ontvangen door de initiators van de Voedselbank. Nu nog worden ter plaatse pakketten samengesteld, maar in een nieuwe situatie zouden deze kant en klaar worden aangeleverd vanuit een centraal punt.

Een optie van heel andere strekking is de ‘supermarkt’ waar voedselbankbezoekers hun eigen boodschappen bij elkaar kunnen ‘winkelen.’ Klanten van de voedselbanksupermarkt kunnen door middel van een pasje wekelijks zelf boodschappen uit komen zoeken, in plaats van dat zij een vooraf samengesteld pakket krijgen. Of deze winkel er kan komen is een punt van aandacht voor de medewerkers van de voedselbank in nauwe samenwerking met de betrokken bewindslieden van de gemeente.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.


Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website