Kerstinloop-schaapskooi-Groot-Zandveld2_foto_hp_van_rietschoten

Kerstinloop schaapskooi Groot Zandveld

Dankzij de vrijwilligers van schaapskooi Groot Zandveld in Leidsche Rijn en de medewerkers van Abrona, die de kerstkoekjes hebben gebakken was de inloop in de schaapskooi een groot succes. Het initiatievenfonds van de gemeente heeft eveneens haar bijdrage geleverd waardoor kon worden voorzien in een warm welkom, met een keur aan warme dranken en kerst versnaperingen. De tientallen bezoekers konden zich vergapen aan de opgestelde kerstfiguren en wie wilde kreeg de mogelijkheid zich tussen enkele schapen te begeven die speciaal voor dit doel nog even bij de kooi liepen.

In de schaapskooi was een tafel ingericht waarop materiaal beschikbaar was van diverse buurtactiviteiten, zoals de bijenkasten van een van de directe buren van de kooi en diverse archeologische wetenswaardigheden. Ook was er ruim aandacht voor de bijzondere activiteiten van de herderin. Naast de zorg voor haar kudde is Alexandra van der Vis-Kruijswijk ‘coach met inzet van paarden.’ Her en der in de schaapskooi waren kleine envelopjes te vinden met een handgemaakt kaartje erin waarop een mooie boodschap te lezen is. De kaartjes worden door het hele land, en daarbuiten zelfs, verspreid. De weldoener die iedereen al het goeds wenst was zelf aanwezig. Ze liet inmiddels duizenden kaartjes achter op openbare plekken omdat ze er zelf gelukkig van wordt en met een paar woorden anderen daarvan deelgenoot wil maken.

Een interview met Anne Sophie Oudman, initiator van het project met de welluidende naam Happy Little Moment zal volgen op www.regioleidscherijn.nl

De vrijwilligers van de schaapskooi Groot Zandveld kunnen weer terugkijken op een uiterst geslaagde inloop.

Kerstinloop-schaapskooi-Groot-Zandveld2_foto_hp_van_rietschoten
Foto: H.P. van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven