500 kilo vuurwerk_foto_politie
 Foto: Politie

Onvoorstelbaar! 500 kilo aan vuurwerk

20 december 2019 16:37  Redactie  Reageer

In Leidsche Rijn is een partij illegaal vuurwerk in beslag genomen die mag worden gerekend tot de ‘grote vangsten’. Het gaat hier om enkele honderden kilo’s. De bezitter van het vuurwerk is aangehouden na enige tijd via internet te zijn gevolgd. Toen uit gedegen onderzoek bleek dat de handelaar met 150 kilo uiterst ontplofbare handel op weg ging naar Maarssen greep de politie in en kon de verdachte worden aangehouden. 

Met een dergelijke hoeveelheid vuurwerk op pad gaan is spelen met mensenlevens. Een explosie kan een verwoestende uitwerking hebben. Na de aanhouding in Maarssen is in de schuur bij het woonhuis van de handelaar aan de Veldbloemlaan in de wijk Vleuterweide nog eens 350 kilo zwaar vuurwerk aangetroffen. De verdachte zal zich binnenkort moeten verantwoorden bij de rechter. Er hangt hem mogelijk voor dit vergrijp een gevangenisstraf boven het hoofd.

Ad Nieuwdorp, coördinator bij het Landelijk Milieu Expertise Centrum van de politie laat weten tegenover de media: “Onvoorstelbaar dat iemand dat doet. Als dat misgaat, verknal je je toekomst. Je kunt niet alleen lichamelijk letsel oplopen, maar er ook gevangenisstraf voor krijgen.’’Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website