Coming-of-Age-wint-Grote-Prijs-van-Leidsche-Rijn-2019_foto_Aviva-Bing

Coming of Age wint Grote Prijs van Leidsche Rijn 2019

Op vrijdag 20 dec vond in Azotod de finale plaats van de KLUB19 Grote Prijs van Leidsche Rijn. Zes bands met jonge muzikanten (12-19 jaar) betraden het podium en gaven alles om de titel in de wacht te slepen.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is dé bandwedstrijd vol jong en aanstormend talent uit de wijk, georganiseerd door KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19, De Vrijstaat en Azotod. Met de bandwedstrijd wil KLUB19 een impuls geven aan de bandcultuur van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern.

De jury van muziekprofessionals (Derk van der Hulst, Marcel van der Hoeven en Raisa Schouten) boog zich over de optredens van Bisbilles, 5PM, What Now?, Second Hour, Off The Grid en Coming of Age.
Coming of Age kwam als winnaar uit de bus vanwege de overtuigende en energieke podiumpresentatie. Zij gingen er vandoor met een opname bij Studio Moskou, gratis repeteren bij dB’s, een workshop performance bij De Vrijstaat, een masterclass song writing door Roos Blufpand (Vocal Arts Academy), en een optreden bij Azotod.

De aanmoedigingsprijs werd gewonnen door de band die de meeste publieksstemmen wist te veroveren, Off The Grid. Deze band won een optreden bij Rock Night Festival, gratis oefenen bij dB’s en bandcoaching door Freddy Scheerder (DUMS).
Tijdens het juryberaad en het tellen van de publieksstemmen gaf Soulid Rocks (winnaar 2018) een show weg, waarin ze bovendien aankondigden dat zij hun eerste officiële release uit zullen brengen in het voorjaar van 2020.

Niet alleen op het podium waren jongeren actief, ook achter de schermen waren jongeren volop betrokken bij de organisatie en productie, zoals bij het licht, aankleding, kassa en bar. De avond trok naar schatting 250 bezoekers en 100 deelnemende jongeren.

Over de KLUB19 Grote Prijs van Leidsche Rijn
De Grote Prijs van Leidsche Rijn is dé bandwedstrijd vol jong en aanstormend talent uit de wijk, georganiseerd door KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19, De Vrijstaat en Azotod. Met de bandwedstrijd wil KLUB19 een impuls geven aan de bandcultuur van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Jongeren die mee willen doen met KLUB19 en  een idee hebben voor cultuur in de wijk, kunnen zich aanmelden via [email protected].

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven