nieuw_zwembad_in_leidsche_rijn
 Locaties met zwembaden

Er komt een nieuw zwembad in Leidsche Rijn

24 december 2019 10:03  Redactie  Reageer

Naast zwembaden Den Hommel, Fletiomare, De Kwakel en Krommerijn zal naar verluidt binnen vijf jaar een gloednieuw zwembad zijn gerealiseerd in Leidsche Rijn. Dit zwembad moet met andere sportgelegenheden een totaalaanbod leveren voor recreatie aan de noordkant van het Máximapark. De geraamde kosten bedragen 14 miljoen. Hiervoor wordt dan wel een zwembad gerealiseerd van acht banen breed. 

Gezien de groei van de stad in het algemeen en van Leidsche Rijn in het bijzonder is de keus voor een overdekt zwembad in dit stadsdeel begrijpelijk. Open zwemwater in de vorm van de Haarrijnseplas en Strijkviertel is voldoende voorhanden, maar verder is men aangewezen op Fletiomare en Den Hommel voor verwarmd zwemwater in de nabije omgeving. 

Uitbreiding van laatstgenoemde is in overweging genomen, maar gezien de leeftijd van het zwembad lijkt nieuwbouw op een andere locatie de beste oplossing. Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website