impressie-woningen-in-Leeuwesteyn-Leidsche-Rijn_foto_utrecht.nl

Geen kadetrappen voor wijk Leeuwesteyn

Wijk Leeuwesteyn dat verrijst langs het kanaal nabij de gele brug onder de rook van de Douwe Egberts fabriek, zal uit voorzorg geen aanleg mogelijkheden voor schepen krijgen. De schippers die Leeuwesteyn en daarmee de faciliteiten in de directe omgeving willen aandoen, zullen dat vanaf de niet Leidsche Rijn kant moeten doen. Het besluit hiertoe is uit veiligheidsoverwegingen genomen. Bij het aanbieden van een ligplaats moet ook in een kadetrap worden voorzien hetgeen overmoedige zwemmers kan uitdagen het kanaal als zwemwater te gebruiken.
De gevaren van zwemmen in het drukbevaren Amsterdam-Rijnkanaal zijn legio waardoor het niet erg aannemelijk is dat een organisatie als Rijkswaterstaat overstag zal gaan en de aanleg van kadetrappen zal overwegen.

Langs de kade van het kanaal aan de Kanaleneiland zijde zijn wel aanlegplaatsen en dientengevolge ook kadetrappen. De bewoners van de circa 1100 woningen in Leeuwesteyn zullen voor open zwemwater zijn aangewezen op de Haarrijnsplas en Strijkviertel. Beide plassen zijn voor wat betreft doorgaand scheepvaartverkeer beduidend veiliger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.