Oliebollentocht door ligfiets.net door Maximapark
  Foto: Hanspeter van Rietschoten

Oliebollentocht zorgt voor een kleurrijk Máximapark

28 december 2019 13:59  Redactie  Reageer

Een kleurrijke verzameling ligfietsen stond zaterdagmorgen opgesteld nabij het parkrestaurant in het Máximapark. De ongeveer honderdvijftig, doorgaans driewielige en vrijwel geheel overkapte velomobielen, waren ingeschreven voor de jaarlijkse oliebollentocht georganiseerd door Ligfiets.net. Het parcours leidt de rijders vanuit het Máximapark waar deels Het Lint wordt gefietst, naar de Dafne Schippersbrug waar Leidsche Rijn zal worden verlaten. Hierna zal door de stad koers worden gezet naar het Domplein. Na een fotomoment zullen de fietsers hun weg onder de Dom door hervatten. 

De organisatie van het evenement heeft ook de grootste fietsenstalling ter wereld in de route opgenomen. Niet als halteplaats, maar om er doorheen te rijden. Na de hectiek van de binnenstad zal koers worden gezet richting Soesterberg, waar de voormalig militaire vliegbasis is aangepast en toegankelijk is gemaakt voor wandelaars en fietsers. De ligfietsers hebben hier de beschikking over het breedste fietspad ter wereld. 

Na ruim zestig kilometer zal de tocht weer eindigen bij het startpunt in het Máximapark. 

De Utrechtse start van de oliebollentocht in 2009 kende ‘slechts’ 115 voertuigen. Het startersveld is door de jaren heen dus gestaag gegroeid, hetgeen misschien inherent is aan de populariteit van de ‘laag bij de grondse’ voertuigen. 

Vanaf de Domtoren zal een overzichtsfoto worden gemaakt en gedurende de rit worden dronebeelden genomen.

Oliebollentocht door ligfiets.net door Maximapark
Foto: Peter Mocking
Oliebollentocht door ligfiets.net door Maximapark
Foto: Hanspeter van Rietschoten
Oliebollentocht door ligfiets.net door Maximapark
Foto: Hanspeter van Rietschoten
Oliebollentocht door ligfiets.net door Maximapark
Foto: Hanspeter van Rietschoten
Oliebollentocht door ligfiets.net door Maximapark
Foto: Hanspeter van RietschotenAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website