De kleine ontmoeting
 

Nieuw initiatief dagbesteding: De kleine ontmoeting

29 december 2019 18:17  Redactie  Reageer

De dagelijkse sleur doorbreken door even met anderen in contact te komen in een gemoedelijke sfeer. Zonder verplichtingen en zonder aanziens des persoons.

De begeleiding is in handen van twee professionals die zorgdragen voor het welzijn van hun gasten. Een bezoek aan “de kleine ontmoeting” in De Schalm in De Meern is geen therapie, maar een mooie manier om anderen te ontmoeten. Er is geen drempel om te gast te zijn bij Evelien van Deursen en Marja Lijffijt. Zij willen iedereen de gelegenheid bieden, mensen te ontmoeten en eventueel aan activiteiten deel te nemen. De invulling van de dag of dagdeel, is variabel en in overleg met elkaar te bepalen.

“de kleine ontmoeting” stelt haar deuren iedere vrijdag open tussen 9.30 en 16.00 uur. Vast onderdeel op deze dag is de maaltijd die gevarieerd en gezond is. Wie afhankelijk is van medicatie hoeft zich hierover geen zorgen te maken en kan vertrouwen op de professionele hulp van Evelien en Marja: “wilt u uw medicijnen tijdens deze dag innemen, neem ze mee, geen probleem. We herinneren u er even aan. Moeten uw ogen worden gedruppeld? Doen we. Moet u worden geholpen bij toiletbezoek; wij zijn het gewend. U hoeft zich nergens voor te schamen.” Als bij de bezoekers de wens leeft om er eens op uit te gaan is dat zeker bespreekbaar en hiervoor kan door de organisatie onder meer een beroep gedaan worden op ‘Plusbus Erop Uit’ dat een nauw samenwerkingsverband heeft met het Nationaal Ouderenfonds. Er worden geen heldendaden of bovenmenselijke prestaties verwacht van de bezoekers, integendeel: er hoeven geen doelen te worden gehaald bij “de kleine ontmoeting.” Het is vrijblijvend en ontspannend en doorbreekt even de dagelijkse beslommeringen. U doet waar u blij van wordt, of waar u wat aan heeft. Neem als voorbeeld adviezen voor ouderen om veilig zelfstandig te kunnen blijven wonen. “Hoe zorg ik ervoor dat ik niet val in huis?” of echt praktische zaken als een kapper die op afspraak naar De Schalm komt op vrijdag.

Wat kost dat en kan ik dat wel betalen?
Iedereen kan deelnemen aan deze dagbesteding. Er zijn diverse mogelijkheden om hiervoor vergoeding te ontvangen. Heel veel mensen weten dat niet. De professionals van “de kleine ontmoeting” weten dat wel: op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning van de gemeente, het persoonsgebonden budget of zorg in natura vanuit de zorgverzekeringswet. Voor het regelen van een passende vergoeding is een mantelzorg makelaar beschikbaar. 

Doe nieuwe ervaringen op en zorg daarmee voor leuke herinneringen om op terug te kijken.

Mail voor meer informatie over de bijeenkomsten naar info@dekleineontmoeting.nl U krijgt snel een reactie.
Ook voor vrijwilligers die Evelien en Marja willen komen ondersteunen.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website