rum_cocktail_foto_Dmitry_Dreyer

De lekkerste cocktails op basis van rum

Een cocktail daar houdt eigenlijk iedereen wel van. Heerlijk tijdens de vakantie, bij speciale gelegenheden en tijdens een avondje uit. Hieronder zetten we de lekkerste cocktails gebaseerd op rum op een rij. Maar waarom juist rum? Omdat rum één van de meest onderschatte dranken is en het wordt tijd dat we deze drank massaal gaan herontdekken.

Rum is tenslotte een heel veelzijdige drank en dat maakt het zo leuk om te mixen. Het is perfect voor cocktails. Dit komt omdat het door de rijping genoeg body heeft om te proeven, maar toch smooth genoeg is om niet te overheersen en dat is belangrijk voor een heerlijke cocktail.

Mojito

De bekendste en waarschijnlijk ook wel de allereerste cocktail met rum is toch wel de Cubaanse Mojito. Een heerlijke frisse cocktail met o.a. limoen, munt en suikerriet geven deze cocktail zijn geliefde en zeer herkenbare smaak. Clement rum is hier zeer voor geschikt en heeft in haar assortiment zelfs een complete mix.

Ingrediënten
45 ml witte rum
30 ml koolzuurhoudend water
2 eetlepels rietsuiker
1 Limoen (door vieren gesneden)
1 munt takje
Crushed ijs

Rum Sour

Deze cocktail heeft, net zoals elke andere Sour cocktail, een perfecte balans tussen zoet en zuur. Door de schuimkraag krijgt de cocktail een interessant uiterlijk en geeft het ook nog eens een zachte en luchtige smaak.

Ingrediënten
60ml rum
30ml citroensap
15ml suikersiroop
Angostura bitters
1 eiwitsinaasappelschil

Maï Taï

Wie kent deze cocktail eigenlijk niet? De cocktail is erg populair en is vrijwel overal te verkrijgen. De bedenker van de cocktail maakte in 1944 de cocktail in San Francisco voor zijn twee vrienden uit Tahiti. De naam van de cocktail is te danken aan de redactie van de twee toen zij een eerste slok van de cocktail nemen: ‘Mai tai-roa aé!’, In het Nederlands is dat: fantastisch, de beste!

Ingrediënten
55 ml witte rum
35 ml bruine rum
30 ml Cointreau
15 ml amaretto
5 ml limonadesiroop
10 ml citroensap
1 munt takje
Verse ananas
Ijsblokjes en/of crushed ijs

Meer weten over rum? Lees het hier op Wikipedia.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.