Restaurant-De-Baai-maakt-plaats-voor-appartementen_foto_hp_van_rietschoten
 Foto: Hans Peter van Rietschoten

Restaurant De Baai maakt plaats voor appartementen

13 januari 2020 11:00  Redactie  Reageer

Niet langer kan er bij voormalig restaurant De Baai geproefd worden van wat de Syrische keuken te bieden heeft. Per 1 januari heeft ‘Mezze bij de Baai’ zoals het sinds de laatste overname heet, haar deuren gesloten en hoopt elders wel weer de draad op te kunnen pakken. De Syrische gerechten zijn bij de bezoekers in de smaak gevallen en Mezze mocht dan ook rekenen op een vast gastenbestand, dat de weg gevonden heeft naar wat tot 2007 nog als de Poffertjeskraam van Victor Consael bekend stond. De kraam genoot grote bekendheid en er werd dan ook alom schande van gesproken dat de unieke kraam uit het stadsbeeld zou verdwijnen. Dat de bestemming Leidsche Rijn werd viel ook niet bij iedereen in goede aarde. In ‘oud Utrecht’ zouden meer dan genoeg nieuwe plekken voorhanden zijn, maar de keuze viel toch op het almaar uitdijende stadsdeel.

Na het uitzitten van weer een contractverlenging is er zelfs even sprake van geweest dat de kraam in oude luister hersteld zou worden en weer een plek in de Utrechtse binnenstad voor zich zou mogen opeisen. Aldus geschiedde niet en nu zal de zaak elders een horecabestemming worden toebedeeld en dus niet roemloos ten onder gaan, of weg staan te kwijnen op een terrein waar geen sterveling zich durft te laten zien.
Wat deze bestemming wordt en waar het nostalgische pand een plek krijgt is nog niet bekend.

De Baai is een afgesloten hoofdstuk geworden voor Leidsche Rijn en reikhalzend wordt uitgekeken naar een nieuwe horecagelegenheid die volgens aangekondigde plannen op de A2 overkapping zal worden gerealiseerd. De strenge eisen voor wat betreft de belastbaarheid van het tunneldak moeten nauwgezet worden nageleefd hetgeen onder meer inhoudt dat er geen hoogbouw mag komen.

Op de plek waar De Baai, later nog eens Paleis Leeuwesteyn geheten, nog triest uitzicht biedt op het water zullen appartementen worden gebouwd.

Restaurant-De-Baai-maakt-plaats-voor-appartementen_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van RietschotenAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website