kattentouwen_in_winkelcentrum_parkwijk_1_foto_hp_van_rietschoten

Kattentouwen in winkelcenrum Parkwijk moet aantal verdrinkende katten terugdringen

Je zal het toch meemaken: ’s ochtends loopt de kat tevreden spinnend kopjes te geven tegen je been terwijl je ontspannen de krant zit te lezen. Het beestje heeft net gegeten en wil graag even de pootjes strekken, zoals iedere ochtend. De dag vordert gestaag en al wat je hoort, geen vrolijk “miauw” bij de achterdeur waar de kat graag weer door naar binnen wil, net als iedere dag.

Navraag in de buurt leidt al tot ongerustheid. Nabij winkelcentrum Parkwijk in de gelijk genoemde wijk, lijkt een kat te water geraakt te zijn. Het voorval staat niet op zichzelf blijkt. Meerdere incidenten hebben zich hier voorgedaan en niet in alle gevallen is het goed voor het dier afgelopen. In Parkwijk wist een heldhaftige passant een kat te redden via het kadetrapje dat tot net boven het water reikt. Medewerkers van de Dierenambulance laten weten dat in Utrecht minstens vijfentwintig katten de dood in het water hebben gevonden en dat kattentouwen zeker hun nut zullen bewijzen. De veelal gedoneerde scheepstrossen worden door vrijwilligers gemonteerd en dat is een klus waarbij vele handen de touwen minder zwaar moeten maken.

De reden dat dit werk door vrijwilligers gedaan moet worden, is volgens persvoorlichter Saskia Oskam van de Partij voor de Dieren “dat de gemeente de klus alleen wil aanpakken als er al andere werkzaamheden plaatsvinden.”

kattentouwen_in_winkelcentrum_parkwijk_1_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Bron AD

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven