Voetbal-plek Balijepark Bplein

Voetbalveld ‘B plein’ in Balije geopend door de wethouder

Waar in 2003 de resten van rivierpraam De Meern 1 aan de aarde zijn ontworsteld is vrijdagmiddag een strak kunstgrasveld opgeleverd en overgedragen aan de gebruikers. De 14-jarige Luca heeft daartoe een aanvraag ingediend bij het Initiatievenfonds van de gemeente, hetgeen is gehonoreerd met de aanleg van deze voetbalplek. Niet langer hoeft er te worden geploeterd in de modder en behoren glijpartijen in de bagger tot het verleden. Vanaf vrijdag kan er worden gespeeld op een kunstgrasveld met duidelijke belijning en doelen die bestand zijn tegen wat sportief voetbalgeweld. 

Wethouder Maarten van Ooijen liet zich wederom van zijn sportieve kant zien door regen en wind te trotseren om de openingshandeling te verrichten met onder andere Luca. Ze onthulden het naambordje waarop nu duidelijk is aangegeven dat de plek ‘B plein’ is genoemd. De Wethouder bond de toehoorders op het hart dat het officiële straatnaambord geen verzamelaarsobject is en dus moet blijven hangen. Afgelopen december al werd door Burgemeester Jan van Zanen gezinspeeld op de ‘sport’ om gemeentebordjes te ontvreemden. Waar andere jaren gebruik gemaakt werd van borden om vuurwerkvrije zones aan te duiden is afgelopen jaar een tekst aangebracht met spuitkrijt. 

De aanwezige jeugd nam het juist officieel aan hen overgedragen veldje met graagte in gebruik en speelde een eerste ‘landentoernooi.’ Op het naambordje staan de initialen vermeld van de initiatiefnemers met als grote voortrekker natuurlijk de L, van Luca.

Naambord Voetbalplek Bplein | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Naambord Voetbalplek Bplein | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Wethouder Maarten van Ooijen | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Wethouder Maarten van Ooijen | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.