Family Factory Leidsche Rijn_Foto_Naomi_Kyra

Spraakmakende How2talk2kids-lezing in Vleuterweide

Op vrijdagavond 17 januari genoten 135 ouders van ‘How2talk2kids’! Ze leerden effectief communiceren met kinderen. Family Factory Leidsche Rijn organiseerde deze leuke, interactieve lezing met aansluitend een Nieuwjaarsborrel.

In de theaterzaal van De Weide Wereld gaven Nicolette Albada Jelgersma en Heleen de Hertog van How2talk2kids tips en eyeopeners. Er werd in de zaal hard gelachen om de herkenbare uitspraken. “Ik tel tot 3 en dan heb jij je schoenen aan!”, “Hoe vaak moet ik het nu nog zeggen? Ruim die tas nou eens op!”, en ook “Niet huilen. Dan had je je ballon maar beter vast moeten houden!”.
Heleen leert ouders de negatieve gevoelens van hun kind niet te veroordelen. “Geef je kind de ruimte voor emoties. Wees na een woede-uitbarsting van je kind gewoon eens stil. Toon begrip, luister rustig en aandachtig en zeg alleen maar ‘O’.” Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. We zijn als ouders zo bedreven in tegenspreken, bagatelliseren, oplossen, irriteren en preken. Maar wie goed met kinderemoties omgaat krijgt daar uiteindelijk veel voor terug. “O!”

Op de borrel met bubbels raakten ouders niet uitgepraat over het thema. De sfeer was goed en openhartig. Het gonsde van de voorbeelden en eigen communicatiemissers. Karin Peters, initiatiefneemster van Family Factory Leidsche Rijn, was blij met de hoge opkomst en alle enthousiaste reacties. “Fijn om te merken dat de opzet aanspreekt en het thema zo herkenbaar is. Dit geeft energie om meer waardevolle activiteiten op te zetten.”

Family Factory Leidsche Rijn organiseert workshops, lezingen en evenementen rondom opgroeien en opvoeden. Voor leren, inspireren en verbinden van gezinnen in de wijk. Met een team van vrijwilligers is hard gewerkt aan een eigen website, Facebook-groep, Instagram en het organiseren van gezinsactiviteiten. Want opvoeden doe je zelf, maar niet alleen.

Wil je helpen, of meedenken? Mail naar LR@familyfactory.nu
Ga voor tips, inspiratie en activiteiten naar leidsche-rijn.familyfactory.nu
Of word lid van de groep op Facebook: Family Factory LR

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.