ouderen_eenzaam_foto_Huy_Phan

Ouderen graag in gesprek met leeftijdsgenoten

De dialoogtafel voor ouderen, die vorig jaar mei is gestart in buurtcentrum De Pijler in Veldhuizen, maakt ook na hun zesde bijeenkomst graag weer een nieuwe afspraak met elkaar. Er blijkt onder ouderen behoefte te zijn om met leeftijdsgenoten uit de buurt in gesprek te gaan, waarbij ervaringen en levenswijsheden met elkaar gedeeld kunnen worden.
Eens per zes weken komt deze groep van ongeveer acht ouderen en twee gespreksleiders bij elkaar om onderling van gedachten te wisselen. Hier is nog ruimte voor een of twee extra mensen.

Waarover praten zij
Er komen uiteenlopende onderwerpen op tafel. Onderwerpen die leven onder de deelnemers of uit het actuele nieuws, maar ook zaken die te maken hebben met het ouder worden, zowel fysiek als mentaal.
Door samen te praten over wat je bezig houdt, word je als deelnemer uitgedaagd om je gedachten goed te verwoorden. Dat helpt om zaken helder te krijgen voor elkaar, maar ook voor jezelf. Door verschillende meningen naast elkaar te leggen, zet je elkaar aan tot verder nadenken. Je leert andermans gedachten en idee├źn kennen, waardoor je eigen wereldje vergroot wordt.

Hoe werkt het
De gespreksleider bewaakt het proces en zorgt dat iedereen aan bod kan komen en het gesprek op een respectvolle manier verloopt. Om als gespreksleider dergelijke dialoogtafels voor ouderen goed te kunnen begeleiden, hebben enkele buurtbewoners bij Welzaam, de voorganger van DOCK in Vleuten-De Meern, een training SamenKracht 80+ gevolgd.

Nieuwe groep
Bij voldoende belangstelling (minimaal zeven deelnemers) kan een nieuwe gespreksgroep van start gaan met gespreksleiding. Deze nieuwe groep zal twee- of driemaal bij elkaar komen op woensdagochtend in Vleuten-De Meern.
De locatie wordt nog nader bepaald; er wordt daarbij zoveel mogelijk rekening gehouden met de mobiliteit van de dan aangemelde ouderen.

Startdatum nieuwe groep: woensdag 26 februari van 10.30 tot 12.30 uur.
Deelname is gratis, alleen de koffie of thee betaalt u zelf.
Locatie: alle aangemelde personen krijgen tijdig bericht of er voldoende deelnemers zijn en op welke locatie men wordt verwacht.

Aanmelden of meer informatie
Dat kan bij sociaal makelaar Irene Franssen van DOCK, ondersteuner van deze gespreksgroepen. Contact bij voorkeur per mail [email protected]. Bellen mag natuurlijk ook: 06 3956 3943.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven