Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens & Leidsche Rijn

Een wandeltocht over het Romeinse Limespad

Donderdag 13 februari 2020 organiseert de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn, in samenwerking met Castellum Hoge Woerd, een lezing over de Romeinse castella langs de Limes. De Limes is genomineerd voor het predikaat UNESCO Werelderfgoed. De lezing zal worden verzorgd door Kees Rasch.

Castellum “De Hoge Woerd” was een Romeins fort dat deel uitmaakte van de noordgrens van het Romeinse Rijk (de Limes). Over dit in De Meern gelegen castellum wordt met enige regelmaat geschreven in het tijdschrift van de Historische Vereniging. Langs de Limes in Nederland lagen echter nog zestien castella. Deze castella zijn opgenomen in een wandelroute die van Katwijk aan Zee naar Berg en Dal ten oosten van Nijmegen loopt. Deze langeafstandswandeling is uitgeroepen tot “Wandelroute van het jaar 2019”.

Kees Rasch heeft deze route gelopen en onderzocht wat er zichtbaar en bekend is van de castella langs de Limes. Zijn bevindingen presenteert hij in een lezing die de titel “Het Romeinse Limespad, een kijkje bij de andere castella langs de Limes in Nederland”.

Over Kees Rasch
Kees Rasch is oud-voorzitter van de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens & Leidsche Rijn. Hij geeft regelmatig lezingen en heeft in ons tijdschrift tientallen artikelen gepubliceerd waaronder de laatste drie jaar artikelen over het Romeinse Rijk

Informatie
Lezing: Een wandeltocht over het Romeinse Limespad
Locatie: Castellum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB Utrecht
Wanneer: 13 februari 2020
Aanvang: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
Kosten: €5,00 (leden Historische Vereniging €2,50)
Graag opgeven via: [email protected]

Kaarten kunt u bestellen via https://www.museumhogewoerd.nl/agenda/
Let op: de locatie heeft beperkte capaciteit, dus kom op tijd want vol=vo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven