wethouder-Eelco-Eerenberg_foto_Desiree_Meulemans

Interview: Net aangetreden wethouder Eelco Eerenberg

Evenals Maarten van Ooijen en Lot van Hooijdonk (2x) mag ook Eelco Eerenberg (1984) zich gekroond weten met de titel Beste Jonge Bestuurder van Nederland, welke hem in 2015 werd toegekend.

Vanaf maart zal het gezin Eerenberg, Eelco en Karlijn hebben een dochter van twee, het oosten van het land verruilen voor het midden van het land waar hij samen met zijn jongere broer is opgegroeid. Vader Eerenberg werkte op een Hilversums makelaarskantoor en moeder had de zorg voor de huishouding. Dat Eelco van haar de kunst heeft afgekeken en in praktijk brengt, siert hem. Als Eelco na de drukte die het wethouderschap met zich meebrengt eindelijk thuis is dan steekt hij zijn handen uit de mouwen en vindt het niet meer dan zijn taak, om zo ook een aandeel te leveren aan het huishouden. Zijn voorliefde voor de muziek van Bruce Springsteen deed hem ooit naar een gitaar grijpen en met een enkele les op zak tokkelt hij af en toe met Bruce mee. Ergens op het wereldwijde web circuleert een opname waarop Eelco te zien en te beluisteren is als hij meespeelt in een gelegenheidsband. Als nieuw aangetreden wethouder met een portefeuille als de zijne wil Eelco zich onder de mensen begeven. Mede vanuit zijn wijkwethouderschap zal hij in Leidsche Rijn dan ook geregeld zijn gezicht laten zien. Inmiddels heeft hij het stadsdeel per fiets al een beetje verkend. Hij is onder de indruk van alles waarmee wijkregisseur Ina Massop hem heeft laten kennismaken. Mijn uitnodiging om op een vrijwilligersochtend in het Máximapark te komen helpen neemt hij graag aan. Het is dat hij een afspraak heeft in Enschede dat hij niet al de zaterdag na ons gesprek zich bij de vrijwilligers in het park voegt.

Ik spreek hem met zijn woordvoerder bij indekerngezond waar hij zich door projectleiders Sandra en Janine heeft laten informeren over deze uitnodigende plek en zich heeft laten verleiden tot het invullen van het ‘spinnenweb.’

Toen Eelco ooit de uitdaging aanging met wetenschappelijk tijdschrift KIJK, waar als tweede prijs in een wedstrijd een mengpaneel viel te winnen had Eelco nooit kunnen weten welk gevolg dit zou hebben voor ‘het begin van de rest van zijn leven.’ Hij had zijn zinnen gezet op het mengpaneeltje, een welkome aanvulling voor zijn bescheiden drive in show. Dat hij de eerste prijs in de wacht sleepte was dan ook een teleurstelling die achteraf goed is uitgepakt. De uitnodiging van KIJK om eens bij de Universiteit van Enschede te komen kijken heeft min of meer de richting bepaald die hij is gegaan. Eelco studeerde er in 2010 cum laude af.

Eelco en zijn vrouw Karlijn hebben een dochter. De kersverse Utrechtse wethouder heeft de complete portefeuille overgenomen van Victor Everhardt, die tot wethouder in de hoofdstad is aangesteld.

De wethouder houdt maandelijks spreekuur in de bibliotheek aan het Brusselplein waar ook het Wijkbureau is gevestigd, zodat er altijd ruimte is voor een privégesprek.

Geschreven door: Hans Peter van Rietschoten

Lees ook:
Interview: Wethouder Kees Diepeveen: “Ik sprong op een rijdende trein.”
Interview: Louke Vissers, Wijkregisseur Vleuten-De Meern
Interview: Met wethouder Anke Klein in de gelederen mag gemeente Utrecht zich gelukkig prijzen
Interview: Ina Massop “Trotst op mijn nieuwe plek wijkbureau”
Interview met wethouder Everhardt “Voor en van mensen, niet voor stenen”
Interview met Wethouder Maarten van Ooijen “Beste jonge bestuurder van Nederland”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].