COA_vila_aan_de_Meentweg_in_de_meern_foto_google_maps

Opvang voor jonge asielzoekers in De Meern

Het omstreden asielzoekerscentrum waar circa twintig jongeren op korte termijn hun intrek zullen nemen zal er onder luid protest van de omwonenden zeker komen. In de gemeenteraad is daartoe onlangs het besluit genomen. De woning aan de Meentweg in De Meern die vorig jaar is aangekocht door het COA, het Centraal Orgaan voor opvang van Asielzoekers, zal drastisch moeten worden verbouwd om de jeugdige asielzoekers te huisvesten. Het asielzoekerscentrum zou een termijn van tien jaar gegund zijn, om onderdak te bieden aan vluchtelingen in de villa. Dat het bestemmingsplan voor het pand moet worden gewijzigd lijkt slechts een kwestie van tijd.

Gemeenteraadslid voor de VVD en adviseur van het Ministerie van Justitie en Veiligheid Gilissen, diende succesvol een voorstel in voor het aanpakken van het nabijgelegen Mauritspark en Meentpark. Beide parken zouden beter verlicht moeten worden in de hoop het op die manier minder aantrekkelijk te maken voor overlast gevende jeugd die op de bewoners van het azc weleens een aantrekkende werking zou kunnen hebben.

Om dit in te dammen willen ook de omwonenden inspraak hebben in de te nemen maatregelen. Eerder al diende de partij van Gilissen een motie in om uit te kijken naar een andere locatie. De motie haalde het niet en zo is besloten dat de jongeren hun intrek zullen nemen op het adres Meentweg 168 in De Meern.

Lees ook:
Petitie tegen komst asielzoekers
Tumult over opvang asielzoekers in De Meern

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].