NS Station Utrecht Leidsche Rijn Centrum
 Foto: Martijn Sierhuis

Roep om camera’s tegen vandalisme

4 februari 2020 16:45  Redactie  1 reactie

Geregeld is station Leidsche Rijn doelwit van vandalen die zonder enig ontzag voor andermans eigendommen meenden een ravage te moeten veroorzaken op de perrons. Kennelijk met groot genoegen en bravoure zijn er onlangs weer ramen gesneuveld en heeft een reclamezuil het moeten ontgelden. Weken geleden is het al gelukt een ruit van een van de liften te vergruizen wat gelukkig nog niet tot ongelukken heeft geleid.

De schade van dergelijke onbezonnen acties loopt nu al in de tienduizenden euro’s. Het molest duurt al sinds eind vorig jaar en de roep om bijvoorbeeld cameratoezicht neemt toe. In het nabijgelegen winkelgebied Leidsche Rijn Centrum wordt het publiek al met camera’s in de gaten gehouden. Een extra scherm in een controlekamer waarmee de perrons geobserveerd kunnen worden is nu nog een kwestie van tijd hopen de betrokken instanties en geraadpleegde passagiers.

Sinds de oplevering van station Leidsche Rijn zo’n zeven jaar geleden alweer, zijn de vernielingen in hoge mate toegenomen en lijken met name zeer jeugdige criminelen hiervan de oorzaak. Het vermoeden bestaat dat op het station rondhangende tieners er een kennelijk genoegen in zien de boel te slopen. Niet enkel station Leidsche Rijn is doelwit van dergelijke raddraaiers, ook de twee volgende stations moeten geregeld zwichten onder hun vernielzucht. Stations Terwijde en Vleuten zijn geliefde uitwijkplaatsen om de krachten te meten. Wie met een karatetrap, een baksteen of ander zwaar voorwerp een ruit aan gruzelementen krijgt is een held. De slooppartijen lijken een nieuwe collectieve uitdaging te zijn bij deze uit de hand lopende samenscholingen. De daders zijn vooralsnog niet helder in beeld en met cameratoezicht hoopt men de pakkans te vergroten.Advertenties:


1 reactie

  1. En papa en mama maar weer klagen als ze weer meer belasting moeten betalen om alle problemen op te lossen. Ga lekker naar de sportschool en leef je daar uit. En pa en ma, let een beetje op je kinderen en waar ze uithangen.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website