Swingende-cursus-Zuid-Afrikaanse-zang-in-de-voorjaarsvakantie2

Swingende cursus Zuid-Afrikaanse zang in de voorjaarsvakantie

Van zondag 23 tot en met donderdag 27 februari kun je in Utrecht heerlijk Zuid-Afrikaans zingen. Onder leiding van zanger en docent Bongani Magatyana uit Kaapstad leer je allerlei swingende liederen. De voorjaarsvakantiecursus wordt op donderdagavond afgesloten met een optreden.

De traditionele vocale muziek in Zuid-Afrika is wijdverspreid en begeleidt alle gemeenschappelijke sociale bijeenkomsten. Geluk en verdriet, de lof aan God, strijd voor mensenrechten, verhalen en lyrische emoties – alles wordt toevertrouwd aan het lied. Het muzikale landschap in Zuid-Afrika is net zo levendig en divers als de etnische bevolking in het land. Binnen al deze tradities speelt ritme een belangrijke rol, evenals improvisatie, en er wordt veel gewerkt met lichaamspercussie, zoals handgeklap en voetstampen.

De voorjaarsvakantiecursus is voor iedereen die graag intensief kennis wil maken met de Zuid-Afrikaanse zangtraditie. Je leert meerstemmige liederen in verschillende talen: het Tsonga, Xhosa, Zulu en Sotho. Ze zijn heerlijk om te zingen en om op mee te swingen! Er wordt geleerd op de authentieke manier: op het gehoor. Wel krijg je uitgeschreven teksten. Door de manier waarop Bongani alles voorzingt weet je hoe het lied moet klinken.
De voorjaarscursus is voor vrouwen én mannen met het liefst enige koorervaring en een toonvaste zangstem.

Bongani Magatyana geeft les op het Zolani Center in Langa Township in Kaapstad, leidt een educatief muziektheaterbedrijf, en componeert muziek. Hij verzorgt workshops in binnen- en buitenland. In 2018 was Bongani al eens hier voor een soortgelijke cursus,  die de deelnemers als enorm inspirerend hebben ervaren.

Informatie
Wat: Voorjaarsvakantiecursus Zuid-Afrikaanse zang
Wanneer:
Zondag 23 febr. 10.00 – 13.00 uur en 14.00 – 16.00 uur
Maandag 24 febr. 15.00 uur – 18.00 uur en 20.00 – 22.00 uur
Dinsdag 25 febr. 10.00 – 13.00 uur en 14.00 – 16.00 uur
Woensdag 26 febr. 15.00 uur – 18.00 uur en 20.00 – 22.00 uur
Donderdag 27 febr. 15.00 uur – 18.00 uur en 20.00 – 22.00 uur
Waar: Theaterhuis De Berenkuil, Biltstraat 166, Utrecht
Deelnameprijs: € 200,-
Aanmelden: via inesleijen.nl/zuidafrikaanse-zang/

Docent cursus Zuid-Afrikaanse zang

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.