Aanpak gevaarlijke kruising Grauwaartsingel en Vaduzdijk in Leidsche Rijn Centrum

Op voorspraak van GroenLinks Wethouder Lot van Hooijdonk zal zeer binnenkort de kruising Vaduzdijk en Grauwaartsingel bij Leidsche Rijn Centrum veiliger worden gemaakt.

Op de inmiddels beruchte kruising hebben fietsers voorrang, maar zijn het geregeld automobilisten die het nemen. De verkeerswethouder weet zich in de raad gesteund door in ieder geval D66 raadslid en omwonende van de bedoelde kruising Hind Dekker, getuige de uitspraak die deze deed ten overstaan van RTV Utrecht: “De kruising ligt in de buurt van een woonwijk, winkelcentrum en twee basisscholen met ruim 200 kinderen. Er fietsen veel kinderen over deze kruising en tegelijkertijd wordt het stopbord voortdurend genegeerd. Het is een kwestie van tijd voordat er op deze kruising een keer iemand overlijdt.” De gemeente krijgt volgens haar veel meldingen van bijna-ongelukken. De kruising wordt als zeer onveilig ervaren.

Volgens van Hooijdonk zal met de uitvoering van het ter tafel liggende plan voor de auto’s bij de kruising flink de snelheid er worden uitgehaald. Raadslid Dekker wil tijdelijk verkeersregelaars bij de oversteek, tot de werkzaamheden worden uitgevoerd die het punt veiliger moeten maken. Daar gaat de Wethouder niet in mee.

Foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.