wil_in_je_buurt

Tuinvrijwilligers gezocht

Onze overheid wil dat ouderen zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Het aantal ouderen neemt de komende jaren snel toe en de zorginstellingen kunnen de vraag niet meer aan, onder andere door personeelstekorten en de almaar stijgende zorgkosten.

In Vleuten-De Meern wonen ook steeds meer ouderen zelfstandig. Ouderen met een tuin die ze zelf niet meer kunnen onderhouden. Ook zij vinden het fijn dat hun tuin er verzorgd uitziet. Voor deze mensen is het ideaal dat de klussendienst van Wijk Informatie Lijnen (WIL) er is. WIL is een samenwerkingsverband tussen DOCK, het Buurtteam en U-Centraal en biedt laagdrempelig hulp aan, op divers gebied.

WIL is op zoek naar tuinvrijwilligers. Mannen en vrouwen die af en toe overdag of in de avonduren iemand van dienst kunnen zijn met het tuinonderhoud. Denk hierbij aan snoeiwerkzaamheden, onkruid verwijderen en dergelijke. Het gaat steeds om klussen van maximaal twee uur per keer. Een aanvrager mag driemaal per jaar een beroep op de klussendienst doen. Ook als u af en toe beschikbaar bent, heten we u van harte welkom als vrijwilliger.

Graag nodigen de coördinatoren u uit om eens met elkaar kennis te komen maken en de mogelijkheden te bespreken. U kunt zich aanmelden via: info@wilinjebuurt.nl. WIL is ook telefonisch bereikbaar via 0306773131 op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur. Lukt het niet direct contact te krijgen spreek dan een voicemailbericht in met vermelding van uw naam en telefoonnummer, dan wordt u teruggebeld. Er wordt naar u uitgekeken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.