Hockeyclub-Fletiomare-viert-haar-50-jarig-bestaan
 

Hockeyclub Fletiomare viert haar 50-jarig bestaan

13 februari 2020 08:09  Redactie  Reageer

50 jaar geleden is het allemaal begonnen.Een groep enthousiaste hockeyliefhebbers besloot begin 1970 om hockeyclub Fletiomare op te richten. In eerste instantie werd er gehockeyd op een veld achter de Ridderholflaan in Vleuten bij de dierenweide waarbij een oude keet, overgenomen van de plaatselijke Vivo supermarkt, als clubhuis gebruikt werd. Na enkele jaren verhuisde Fletiomare naar het nieuw aangelegde sportveldencomplex Fletiomare-oost aan de Europaweg te De Meern waar de club tot de verhuizing in 2006 naar de huidige locatie aan de Alendorperplaats heeft gezeten.

In de afgelopen 50 jaar is er veel gebeurd. Hoogtepunten zoals de aanleg van het eerste kunstgrasveld in 1987 en sportieve successen werden afgewisseld met dieptepunten zoals een ledendip en bijbehorende financiele uitdagingen. Met de bouw van de vele huizen in Leidscherijn en de toenemende populariteit van hockey kwam er een flinke groei in het ledenaantal en dit is nog verder versneld door de verhuizing naar de huidige locatie.

Fletiomare behoort met haar ruim 2200 leden inmiddels tot de grootste verenigingen van Midden-Nederland en heeft de beschikking over een modern clubhuis en 6 kunstgrasvelden. Week in week uit wordt enthousiast veldhockey en zaalhockey beoefend, zowel op prestatief als recreatief niveau.

Gedurende de eerste helft van het seizoen hebben er al diverse festiviteiten plaats gevonden om het lustrum te vieren. Op zaterdag 22 februari 2020 is Fletiomare ├ęcht jarig en wordt dit gevierd met een lustrum-wedstrijd en aansluitend een lustrumborrel. (Oud)leden, vrijwilligers, ouders van leden en andere belangstellenden zijn van harte welkom om dit samen met ons te vieren.

Om 14.30 speelt Fletiomare dames 1 op het hoofdveld een spannende wedstrijd tegen de Liberoos (oud- hoofdklasse speelsters en oud-Internationals). We hopen u langs de lijn te zien!
Na de wedstrijd is er in het clubhuis een gezellige lustrum-borrel. Voor muziek wordt gezorgd.
Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de lustrumcommissie hockeyclub Fletiomare via lustrum@fletiomare.nl

Hockeyclub-Fletiomare_foto_gemeentearchief_Utrecht
Aanleg van het eerste kunstgrasveld op de oude locatie | Foto: F. Boot (gemeentearchief Utrecht)
Hockeyclub-Fletiomare_foto_gemeentearchief_Utrecht
Aanleg van het eerste kunstgrasveld op de oude locatie | Foto: F. Boot (gemeentearchief Utrecht)Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website