moestuin_tuinieren_schep_foto_congerdesign

Jouw eigen moestuin in Utrecht

Wil je graag tuinieren in de stad, maar heb je zelf geen tuin of tuinier je liever samen dan alleen? Schrijf je dan vanaf vrijdag 14 februari in voor een moestuin op één van de stadstuinen van stichting Utrecht Natuurlijk. Je maakt op een laagdrempelige manier kennis met moestuinieren en leert nieuwe buurtgenoten kennen.

Kom een heel seizoen lang tuinieren en bepaal zelf wat je zaait, plant en oogst. Alleen of samen met je gezin, vrienden en/of buren tuinier je in een Vrijetijdstuin van ongeveer 8 m2. Liever een grotere moestuin? Dan biedt Utrecht Natuurlijk de Seizoenstuinen van ongeveer 25 m2 aan. Voor alle tuinen mag je het gereedschap van de locaties gebruiken.

Samen met de buurt

Tuinieren in het groen en toch ben je midden in de stad. Je tuiniert met en naast andere buurtbewoners, een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Tijdens het seizoen organiseert Utrecht Natuurlijk samen met de tuinders gezamenlijke activiteiten op de tuin waar je aan mee kan doen.

Moestuincursus

Wil je graag een moestuin en kun je nog wel wat tips gebruiken over het kweken van groenten en kruiden? Meld je dan aan voor een cursus moestuinieren op Stadsboerderij Koppelsteede in Lunetten of op Stadsboerderij Hoge Woerd in Leidsche Rijn, waarin je tien keer op een zaterdagochtend theorie en praktijk combineert onder leiding van een ervaren moestuinder. Bij de cursus krijg je een moestuin, zaden en planten.
Heb je zelf een tuin, maar wil je wel nog tips dan is de avondcursus die het IVN samen met Utrecht Natuurlijk aanbiedt op Stadstuin Klopvaart iets voor jou.

Inschrijven

Inschrijven voor een moestuin kan vanaf vrijdag 14 februari 11.00 uur via www.utrechtnatuurlijk.nl/activiteiten. Hier vind je ook meer informatie over het tuinaanbod van Utrecht Natuurlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.