Debuut-EP-Soulid-Rocks_foto_Aviva-Bing

Debuut-EP Soulid Rocks

De Utrechtse band Soulid Rocks brengt op zaterdag 29 februari zijn debuut-EP Madame uit. Op deze schrikkeldag is tevens de releaseshow en spelen bandleden Stephanie, Tijn, Luuk en Len live hun nieuwe nummers. De EP is opgenomen in samenwerking met producer Cas Samson in Studio Veldroos. Soulid Rocks is de tweede Kunstenaar in Huis JONG van De Vrijstaat.

Met het project Kunstenaar in Huis JONG ondersteunt De Vrijstaat jonge kunstenaars in hun ambitie om een eigen project te realiseren. Daphne de Bruin (artistiek directeur De Vrijstaat): “Soulid Rocks won in 2018 de Grote Prijs van Leidsche Rijn. Dit succes smaakte naar meer en hun volgende doel kwam al snel in zicht, een eigen EP uitbrengen. Na enkele coaching sessies op De Vrijstaat op het gebied van branding besloten zij om zich op te geven voor het Kunstenaar in Huis traject. De Vrijstaat heeft hen ondersteund in het proces naar de release van hun eerste album op het gebied van communicatie en podiumpresentatie.”

Soulid Rocks bestaat inmiddels ruim twee jaar en in deze twee jaar is hun sound flink veranderd. Hun muziek was voornamelijk rock maar is inmiddels flink beïnvloed door elektronische muziek. Stephanie: “Nu ontdekken we mogelijkheden om allerlei geluiden en effecten aan de muziek toe te voegen. We kunnen de sound van de band veel meer bepalen, er komen veel meer lagen bij.” Op de plaat is dit ook zeker terug te horen. De vele verschillende synthesizer partijen geven een melancholische draai aan de nummers. Ook leadzanger Len geeft met zijn stem een bijzondere twist aan de plaat.

Madame is vanaf 29 februari te luisteren op CD en op online streamingdiensten waaronder Spotify, iTunes en Apple Music.
De releaseshow vindt plaats op zaterdag 29 februari van 20:00 tot ca 22:30 in de monumentale boerderij van De Vrijstaat. Kaartjes zijn te koop aan de deur en kosten €3,-. De band Comming of Age, winnaar van de Grote Prijs van Leidsche Rijn 2019, staat in het voorprogramma.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.