fiets

Máximapark en Domtoren met elkaar verbonden

De twee markante plekken in Utrecht liggen op een klein halfuur fietsen van elkaar en zijn goeddeels via een zogenoemde fietsboulevard met elkaar verbonden.

“Het fietspad loopt via Het Zand, langs Grauwaart en Parkwijk door Leidsche Rijn Centrum en de Gele Brug. Het fietspad valt op doordat het 6 meter breed is. De ‘Fietsboulevard’ wordt het daarom ook wel genoemd” laat de afdeling verkeersprojecten van de gemeente Utrecht in een nieuwsbericht weten.

Om de boulevard over de hele lengte uitnodigend en afwisselend te maken zullen gefaseerd aanpassingen worden uitgevoerd. Te denken valt vooral aan het vergroenen van de omgeving waar het fietspad zich doorheen slingert. Ook zal er duidelijke bewegwijzering worden aangebracht in de vorm van herkenbare paaltjes en afbeeldingen op het wegdek waarop de afstand zal worden aangegeven. Men heeft zo een goede indruk hoever het doel nog is verwijderd. Er zullen, waar mogelijk bloemrijke grasvelden aan elkaar worden verbonden en verder zal langs de route een diversiteit aan hagen en bomen worden geplant. Denk hierbij ook aan bomen die met de jaren flink hoog kunnen opschieten als Wilg, Els, Iep en Vleugelnootboom die met zijn kenmerkende grijze bast op zich al afwisselend is in het landschap.

Het aanbrengen van de beplanting zal dit voorjaar gebeuren.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven