NLdoet-vrijwilligers-dag-in-het-Maximapark

NL Doet op 14 maart ook in het Máximapark

Het is wel een beetje op zaken vooruitlopen, maar het kan maar vast genoemd zijn: zaterdag 14 maart staat NL Doet op de Máximapark kalender. Deze vrijwilligers dag is een initiatief van het Oranje Fonds. De grootste vrijwilligersactie van Nederland laat maar weer eens zien waar ons kleine land groot in is: omzien naar anderen. Tijdens NL Doet trekken tienduizenden vrijwilligers er op uit om ergens de handen uit de mouwen te steken voor het maatschappelijk belang. In Vleuten-De Meern worden onder andere in het Máximapark de vrijwilligers hartelijk welkom geheten en in het park staan erg leuke klussen op het programma.

Het knotten van tientallen Elzen is ieder jaar een spektakel dat zijn weerga niet kent. Er wordt gezaagd, geklommen en met hout gesleept. Een activiteit die geschikt is voor jong en oud. Naast deze fysiek inspannende klus staan er ook klussen van heel andere orde te wachten. In het park wordt veel aandacht besteed aan planten en dieren en juist het laatste krijgt op NL Doet in het Máximapark wat extra aandacht. De twee ringslangenhopen die enkele jaren geleden zijn aangelegd worden onder publieke belangstelling op deze dag onderzocht om te controleren of het er eindelijk van is gekomen ringslangen naar het park te lokken om ze er te laten broeden. Ook worden nestkastjes en insectenhotels getimmerd op deze dag. Tientallen nestkastjes hangen al, maar gezien de omvang van het park kunnen daar zeker nog wel meer kastjes bij. Inmiddels zijn enkele bijna manshoge insectenhotels afgetimmerd, maar er is plek voor meer van dit soort ingenieus in elkaar geknutselde bouwwerken.

De reguliere vrijwilligers zaterdagochtenden worden altijd goed bezocht, inmiddels kunnen De Vrienden van het Máximapark in ieder geval rekenen op ruim twintig enthousiastelingen, maar op een speciale dag als NL Doet zijn de verwachtingen hoger gespannen. Zeker gezien het aanbod van de klussen: de nestkastjes en insectenhotels en de inspectie van de ringslangenhopen. Zullen de slangen bezitgenomen hebben van de twee speciaal voor hen aangelegde broeihopen? Dat moet te zien zijn wanneer met beleid de hopen worden opengebroken om later opnieuw te worden ingericht zodat zoekende ringslangen een warm welkom kan worden geheten. Ringslangen zijn ongevaarlijk en banger voor ons dan dat wij voor hen hoeven te zijn. Ze zijn niet giftig en tot het wurgen van een mens zijn ze echt niet in staat.

Eerst staat nog een vrijwilligersochtend gepland op 22 februari. Meer informatie hierover binnenkort, maar nu alvast te lezen op de website van het Máximapark. www.maximapark.nl/agenda
Opgeven kan inmiddels wel al op: vrijwilligers@maximapark.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.