vrijwilligersochtend-in-het-Maximapark_5_foto_Richard-Draaijer

Zeer geslaagde vrijwilligersochtend in het Máximapark

De vrijwilligersochtend in het Máximapark zaterdag was een overweldigend succes! Ruim veertig vrijwilligers meldden zich om 9.00 uur bij de werkschuur aan de Alendorperweg in Vleuten om zich aldaar tegoed te doen aan koffie, thee, limonade en de alom bekende ‘Máximakoek’, de gepromoveerde Jodenkoeken waarvan de naam niet langer openbaar gebruikt mag worden. De sfeer was direct uitgelaten, of dat door de naderende storm kwam is niet bekend.

Het programma was duidelijk en na het verdelen van de aanwezigen over twee groepen trok een in overwegend groen gestoken gezelschap de te slechten heuvels tegemoet. De ene groep wierp zich op bergen mulch, blad houdende compost, terwijl de andere club ten doel had enkele bergen houtsnippers te lijf te gaan. In verschillende hoeken van het Máximapark zijn vrijwilligers aan het werk getogen of er per kubieke meter een fortuin te verdienen viel. Beide monsterklussen zijn in de loop van de morgen geklaard. Wat een werk is er verzet en niet in het minst door de kleinsten die hun eigen gereedschap ter beschikking hebben gekregen.

Het plaatselijke tuincentrum heeft mini kruiwagens met bij behorende scheppen gedoneerd, waarvoor de Vrienden van het Máximapark uiteraard veel dank verschuldigd is. Deze geste was zeker vandaag zeer welkom en voor iedere andere actie houden De Vrienden zich van harte aanbevolen. De goed belegde boterhammen en huisgemaakte tomaten soep hebben we over de aanwezigen moeten verdelen, maar niemand is iets tekort gekomen. Een opkomst als deze is uitzonderlijk, zeker gezien het voorspelde weer.

Nu en dan was het houtsnippers scheppen en kruien een gevecht tegen de storm, maar toch is er ruim voldoende op de houtsnipperpaden terechtgekomen zoals de bedoeling was. Alle vrijwilligers hebben hun handen ver uit de mouwen gestoken en het park is een enorme dienst bewezen door hun inzet.

NLdoet

De volgende activiteit is op 14 maart, die landelijk tot vrijwilligers dag is uitgeroepen. Met een opkomst als vandaag kunnen er weer een aantal klussen afgestreept worden van de ‘to do list’, dus meldt je alvast aan: vrijwilligers@maximapark.nl. Kijk op www.maximapark.nl/agenda voor de klussen die te wachten staan op 14 maart en later in het jaar. Kom genieten van het buiten werk en deel mee in de gemoedelijke sfeer. De ontvangst is hartelijk en het afscheid onovertroffen. Wees welkom!

vrijwilligersochtend-in-het-Maximapark_5_foto_Richard-Draaijer
Alle kleine beetjes helpen | Foto: Richard Draaijer
vrijwilligersochtend-in-het-Maximapark_5_foto_Richard-Draaijer
Voor de kleine parkvrijwilligers gedoneerd door Intratuin | Foto: Richard Draaijer
vrijwilligersochtend-in-het-Maximapark_5_foto_Richard-Draaijer
Foto: Richard Draaijer
vrijwilligersochtend-in-het-Maximapark_5_foto_Richard-Draaijer
Plezier voor jong en oud | Foto: Richard Draaijer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.