voorstelling van het NUT ‘Roos en Ariadne

Nieuwe voorstelling van het NUT ‘Roos en Ariadne’

Het verhaal: Ariadne en Roos ontmoeten elkaar op een nogal ongebruikelijke manier. Ze lopen elkaar niet op straat tegen het lijf of zien elkaar op het schoolplein voor het eerst. Nee, Roos raakt in haar nieuwe kamer in de ban van een rode draad. Als ze de draad volgt komt ze uit in een doolhof waar de dolverliefde Ariadne ronddoolt, die smoorverliefd is op Theseus, de held die ooit vocht met de mythische Minotaurus, half mens en half stier. Wie denkt dat Ariadne en Theseus een lang en gelukkig leven tegemoet gaan heeft het mis. Theseus dumpt haar en Ariadne is ontroostbaar, maar vooral woedend.

Mythologische verhaal

De voorstelling ‘Roos en Ariadne’ van Nieuw Utrechts Toneel (NUT) is gebaseerd op het mythologische verhaal ‘de draad van Ariadne’ en door Floor Leene bewerkt tot een theaterstuk dat van begin tot eind boeit. NUT zet met ‘Roos en Ariadne’ opnieuw een productie op de planken voor jong en oud.

Op 15 maart wordt in Leidsche Rijn de laatste voorstelling gespeeld in het nieuwe domein van Floor, Greg en Daniël. Zij maken met NUT sinds kort deel uit van het bonte gezelschap dat RAUM bevolkt, de plek op het Berlijnplein waar “vorm aan het stadsleven van de toekomst” wordt gegeven.

Lees hier alle artikelen over het NUT

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.