Takeda-Ryu-Leidsche-Rijn-op-toernooi-in-Merwestein

Takeda Ryu Leidsche Rijn op toernooi in Merwestein

Zondag 1 maart verruilde een groep Takeda Ryu Nederland leerlingen hun normale dojo Forum ‘t Zand voor het Nieuwegeinse Merwestein. Daar troffen ze de budoka van Utrecht Zuilen en Nieuwegein Merwestein om zich met elkaar te meten in een dag vol competitie.

De Takeda krijgskunst beslaat een breed arsenaal aan disciplines, van het wapenloze aikido met een focus op klemmen en worpen, tot het zwaardvechten in Iaido. Tijdens de toernooidag van 1 maart lag de nadruk op drie disciplines: Aikido, Iaido en Jodo. In zowel Aikido als Jodo waren er twee verschillende wedstrijdvormen. In deze disciplines werd een vrije uitbeelding gebruikt, met aanvallen en tegenaanvallen. Daarnaast is er de technische wedstrijd, waarbij de deelnemers zo correct mogelijk klemmen en worpen toepassen. Beide disciplines boden een technische wedstrijd aan waarbij deelnemers om de beurt vrije aanvallen moeten verwerken met een worp en een vrije uitbeelding die zich meer richt op slagen en blocks. Voor Iaido, Japans zwaardvechten, was er een toernooi waarbij deelnemers moesten laten zien dat ze snel en technisch correct konden steken en snijden.

Namens de dojo in Leidsche Rijn kwamen drie strijders uit. Na een zwaarbevochten poulefase vol spannende wedstrijden wisten twee van hen de finales te bereiken. René Völker van der Meijden behaalde een finaleplek voor Iaido en pakte daarmee de tweede plaats. Eric Baede, die voor het eerst meedeed aan een Takeda toernooi, behaalde tijdens zijn debuut een zeer knappe derde plaats bij de vrije uitbeelding met de stok (jodo). Een knappe prestatie van beiden!

Ook al waren de gevechten tijdens deze dag vol passie, de sfeer was er zoals we dat van Takeda Ryu gewend zijn; broederlijk en in samenwerkende mentaliteit. Belangrijker dan wie er won was dat de deelnemers het beste bij elkaar naar boven haalde, en dat is zeker gelukt. Zoals de Leidsche Rijnse budoka René ook aangeeft: “Om een goede verdediging of aanval te kunnen doen, dien je dit ook te trainen onder druk tijdens een wedstrijd.” Na deze dag hebben alle deelnemers weer voldoende stof tot nadenken en genoeg om hard aan het werk te gaan voor het volgende toernooi. Mocht je met ons mee willen trainen kijk dan op www.takedaryu.nl voor drie gratis proeflessen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.