Lego Terraccotta Army Sarasota Florida US

Street artist Leon Keer gaat vloerschildering in eigen stad maken

Vanaf medio maart is openbaar werk van Leon Keer (1980) eindelijk in zijn geboortestad in het openbaar te aanschouwen. Leon mocht zijn werk al in onder meer Australië, Mexico en Saudi-Arabië tonen.

Bij stadslab RAUM, waar men de bezoekers het stadsleven van de toekomst laat zien en beleven, zal de kunstenaar op het Berlijnplein een vloerschildering van honderdvijftig vierkante meter vervaardigen. Het kunstwerk zal gedurende in ieder geval een jaar een markant punt vormen op het plein nabij winkelgebied Leidsche Rijn Centrum, voor de Pathé bioscoop.

Leon start zijn schilderwerk op zondag 15 maart om 14.00 uur en zal er naar verwachting een week aan werken. Zijn driedimensionaal werk zal een verrijking zijn voor het Berlijnplein en recht doen aan alle artistieke uitingen bij RAUM.

Leon is al gelauwerd met de Street Art Award, maar toch is zijn werk bij veel Utrechters onbekend omdat het hier nergens in het openbaar te zien is. Ditmaal dient de expositie ‘RAUM der Lusten’ Leon tot inspiratie, een programma dat vanaf mei bij RAUM gebracht zal worden door architectenbureau ZUS. “ZUS ontwerpt een levend schilderij van landschappen, kunstwerken en architectuur op het plein van RAUM, naar het beroemde schilderij van Jheronimus Bosch. Een uitgebreide programmering over voedsel in de stad vult de extreme ruimtes in de expositie aan en onderzoekt of deze ruimtes tot andere ontmoetingen leiden.”

Leon begint aan het kunstwerk tijdens het ‘Buurtborrel x Street Art’ evenement.

Addiction Sarasota Florida 2019_foto_Leon_Keer
Addiction Sarasota Florida 2019 | Foto: Leon Keer | www.streetpainting3d.com
Waste of time Breda The Netherlands-foto_Leon_keer
Waste of time, Breda | Foto: Leonkeer
3dstreetpainting-festival-delft-pieterdehooch_foto_Leon_keer
3dstreetpainting festival, Delft | Foto: Leon Keer | www.streetpainting3d.com

Voor meer foto’s zie ook de website streetpainting3d.com. Meer informatie over RAUM en het Berlijnplein is te vinden op de website raumutrecht.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.