Serie zilveren Dukaten
 

Zilveren Dukaten van Kasteel de Haar

5 maart 2020 07:48  Redactie  Reageer

Muntenverzamelaars in het algemeen en liefhebbers van kastelen in het bijzonder kunnen dit jaar hun hart ophalen aan de vier zilveren Dukaten die in beperkte oplage geslagen worden, door de Koninklijke Nederlandse Munt.

Dinsdag 18 februari werd de eerste uit de serie feestelijk onthuld door conservator Katrien Timmers en de directeur van Stichting Exploitatie Kasteel De Haar, Anetta de Jong.

De eerste zilveren Dukaat doet eer aan het grootste Nederlandse kasteel, ooit privébezit van de familie Van Zuylen die het in 2000 over heeft gedragen aan Stichting Kasteel De Haar.

Dukaten

In Nederland waren de Dukaten tot het jaar 1847 een wettig betaalmiddel, aan de vanaf 1987 geslagen herdenkingsmunten wordt enkel nog verzamelaarswaarde toegekend. Elk Nederlands dukaat draagt tenminste de beeltenis van een geharnaste ridder en een provinciewapen als ook het jaartal van uitgifte en de in Latijn geschreven wapenspreuk van de voormalige Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden ‘Concordia res Parvae Crescunt’ hetgeen vertaald wordt met: door eendracht groeien kleine dingen, ofwel ‘eendracht maakt macht.’

De zilveren Dukaat met de beeltenis van kasteel De Haar zal geslagen worden in een oplage van maximaal 2.000 munten.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website