bouwplaats nieuwbouwproject Laurierkwartier_in_hoge_weide_foto_hp_van_rietschoten

De laatste bebouwing in Hoge Weide ‘Het Laurierkwartier’

Waar ooit de bibliotheek stond, huisartsen praktijk hielden, kinderen opgevangen werden en vanaf een hoge mast maandelijks een angstwekkende sirene klonk ligt nu een modderpoel klaar om ontgonnen en bebouwd te worden. Naast deze nu nog troosteloze kavel zijn inmiddels wel al appartementen, een buurtcentrum en jongerencentrum verrezen: op de kruising tussen de Laurierweg en zo’n beetje het laatste, of eerste stukje zo u wilt, van de Rijnkennemerlaan komt het Laurierkwartier. Het Laurierkwartier is de laatste bebouwing van Hoge Weide, nabij de wijken Parkwijk, Grauwaart en winkelgebied Leidsche Rijn Centrum. Dit deel van Hoge Weide gaat bestaan uit ongeveer vijftig huur-appartementen en evenzoveel -eengezinswoningen met tuin.

De woningen bieden aan een kant uitzicht op de expositieruimte van kinderkunstwerkplaats De Vrijstaat Het Gebouw, en voormalig restaurant De Baai, dat plaats gaat maken voor een appartementengebouw. Of er vanuit het Laurierkwartier zicht zal zijn op het water achter dit gebouw dat nog slechts op de tekentafel bestaat, zal moeten blijken.

Jongerencentrum-met-bouwkavel-Laurierkwartier_foto_hp_van_rietschoten
Jongerencentrum met bouwkavel Laurierkwartier | Foto: Hans Peter van
Buurtcentrum-Hoge-Weide_foto_hp_van_rietschoten
Buurtcentrum Hoge Weide | Foto: Hans Peter van

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].